0 °C Budapest

Újabb mérföldkő: hungarikumokkal terjeszkedik külföldön a CBA

2011. február 28. 17:32

A párizsi nemzetközi mezőgazdasági szakkiállítás magyar standjának sikere azt mutatja, hogy a külpiacon igény van a kiváló minőségű magyar élelmiszerekre, ezért a CBA hungarikum delikát üzletek nyitását tervezi Párizsban, Berlinben, Brüsszelben és Londonban - nyilatkozta Fodor Attila, az élelmiszeripari üzletlánc kommunikációs igazgatója.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kormányzati és vállalkozói összefogásban 47 magyar termelő és gyártó mutatta be 327 termékét február 19. és 27. között a 48. Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállítás magyar standján, Párizsban.

A CBA az Agrár Marketing Centrum és a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésével létrejött kiállítás összköltsége több mint 100 millió forint volt, amelyhez az Agrármarketing Centrum 40 millió forinttal járult hozzá meghatározott feladatok ellátásaként.

Fodor Attila hangsúlyozta, hogy a magyar agrárium akkor tud versenyképes lenni, ha meg tudja vetni a lábát a külföldi piacokon is.

A CBA tájékoztatása szerint a kiállítás ideje alatt több mint 20 ezer látogató kereste fel a magyar standot, 7 500-an vásároltak magyar ételspecialitásokat és hungarikum termékeket.

A CBA kommunikációs igazgatója elmondta, hogy még keresik a hungarikum termékeket külföldön árusító üzletek pontos helyét, országonként eltérőek az adottságok, így nem lehet még pontosan, megmondani, mekkora befektetést jelent majd egy-egy bolt megnyitása. Cél olyan helyeken nyitni a hungarikum delikát üzleteket és a hozzájuk kapcsolódó gasztronómiát is felvonultató bisztrókat, ahol sokan megfordulnak.

Fodor Attila kiemelte: mivel társaságuk profitorientált, így hosszabb távon azzal számolnak, hogy beruházásaik megtérülnek. "Nem kergetünk délibábot, tudatában vagyunk annak, hogy ez nem egy rövid távon megtérülő beruházás, hanem egyfajta küldetés is a termékek külföldre juttatása" - mondta Fodor Attila.

A kommunikációs igazgató elmondta, hogy a párizsi kiállítás modellje - vagyis az, hogy az Agrár Marketing Centrum, a Magyar Turizmus Zrt. és a CBA közösen szervezi meg a külföldi megjelenést - újszerű volt, és bevált. Szerinte van arra lehetőség, hogy ezt az új modellt tovább gondolják a szereplők a nemzeti érdekek mentén, az országimázs növelése érdekében.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?