Címke: profitorientált (20 cikk)

Pénzcentrum | 2021. február 11. 05:44

Ezért nem kellenek a cégeknek az 50 feletti dolgozók: nagy hiba veszni hagyni őket

2020. októberében majdnem 31 ezerrel több volt a munkanélküliek száma Magyarországon, mint egy évvel korábban. És habár láthatóan nincsenek túl nagy különbségek a korcsoportok között, az tudható, hogy nem egyforma eséllyel indulnak neki az álláskeresésnek a különböző generációk tagjai. Ha valaki elmúlt már 50 éves, annak nem csak munka- , de élettapasztalata is jelentős, arról nem is beszélve, hogy feltehetően jobban tűri a stresszt, és könnyebben megbirkózik bizonyos bonyolult helyzetekkel. Miért nem kellenek mégsem a cégeknek? Szirtes Hajnalka szervezetpszichológus segít megérteni a folyamatokat.

Pénzcentrum | 2019. április 5. 05:49

Tömegével lépnek le fiatal magyarok az USA-ba: nem csak a lóvé miatt

Feltehetően rengetegen ábrándoznak róla, hogy egyszer kiutaznak az Egyesült Államokba, és eltöltenek ott pár hónapot. Az is biztos, hogy sokan nem is sejtik, ez mennyire egyszerű. Magyarországon több munkaközvetítő is tevékenykedik, akik évente ezrével viszik ki a dolgozókat az USA-ba - igaz, jellemzően a fiatalabb korosztályból. Felkerestünk egy ilyen munkaközvetítőt, hogy megtudjuk, hogy is működik a program, és megszólaltattunk korábbi résztvevőket is. Kiderült, hogy bár anyagilag nem biztos, hogy megéri, az élmény és a külföldi munkatapasztalat miatt mégis kihagyhatatlannak tűnik.

Pénzcentrum | 2012. december 29. 08:06

Mága szuperkoncertje idén is ingyen kapja az Arénát

Jövőre 13 rendezvény, összesen 22 napra bérleti díj nélkül kaphatja meg a Papp László Budapest Sportarénát. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) pályáztatás útján adja oda ingyen az intézményt, az úgynevezett Állami Eseménynapokhoz - köztük a Mága Zoltán nevével fémjelzett Budapesti Újévi Koncerthez.

Pénzcentrum | 2012. július 1. 10:04

Nem csak a bedőlt hitelesek lakásait szórná ki az OTP?

Egyedi indokok alapján, mondhatni kényszerből, de az egyik legerősebb ingatlanközvetítői hálózatot kezdte el felépíteni az ország legnagyobb bankcsoportja, az OTP. A kezdeti piacépítésről, a bedőlt hitelekből visszamaradt lakásokról, az OTP Ingatlanpont szervezeti és működési elemeiről, valamint a hazai lakáspiac jelenlegi állapotáról, teljesítményéről, és a várható fellendüléséről beszélgettünk Kosztolánczy Györggyel, az OTP Ingatlanpont Kft. ügyvezető igazgatójával.

Orosz Márton | 2012. február 23. 05:16

Mága is ingyen kapta az Arénát: milliós koncertek, bérleti díj nélkül

Az idei évben 11 rendezvény, összesen 22 napra bérleti díj nélkül kaphatja meg a Papp László Budapest Sportarénát - értesült a Pénzcentrum.hu. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium pályáztatás útján adja oda ingyen az intézményt, az úgynevezett Állami Eseménynapokhoz - köztük a Mága Zoltán nevével fémjelzett Budapesti Újévi Koncerthez.

Pénzcentrum | 2011. március 1. 16:02

Nyugdíjasok, munkanélküliek: vége a jó világnak!

Nem lesz könnyű az elkövetkező néhány év azok számára, akik nem dolgoznak. A kormány a Széll Kálmán terv alapján 2013-ig 902 milliárd forintot szeretne megtakarítani. Bár arról, hogy ezt pontosan hogyan szeretné elérni, csak találgatások vannak, de az eddig kiszivárgott elképzelések szerint a nyugdíjasoknak és a munkanélkülieknek mindenképpen fájdalmas változásokra kell felkészülniük.

Pénzcentrum/MTI | 2011. február 28. 17:32

Újabb mérföldkő: hungarikumokkal terjeszkedik külföldön a CBA

A párizsi nemzetközi mezőgazdasági szakkiállítás magyar standjának sikere azt mutatja, hogy a külpiacon igény van a kiváló minőségű magyar élelmiszerekre, ezért a CBA hungarikum delikát üzletek nyitását tervezi Párizsban, Berlinben, Brüsszelben és Londonban - nyilatkozta Fodor Attila, az élelmiszeripari üzletlánc kommunikációs igazgatója.

Pénzcentrum | 2010. szeptember 15. 09:32

Magánnyugdíj: utalványért átlépünk magasabb hozamért nem

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) egy vezetői körlevélben elfogadhatatlannak tartja azokat a módszereket, amikor a pénztárak, illetve a tagszervezők nem a jelenlegi és jövőbeli szolgáltatásokkal, hanem a (potenciális) tagok számára rövid távú előnyök kilátásba helyezésével (pénz- és tárgyjutalommal, nyereménysorsolással, kedvezményes szolgáltatásokkal) ösztönzik a belépéseket.