Újdonság: ez a vásárlás jövője?!

2011. február 21. 15:02

Olyan mobil érintésnélküli fizetési megoldás terjed Európában, amely az iPhone felhasználók számára elérhetővé teszi a mobilfizetést.

A Visa Europe által fejlesztett alkalmazás az Apple okostelefonjain érhető el. A telefonhoz csatlakoztatni kell egy a bankoknál vagy a mobilszolgáltatóknál elérhető vezetéknélküli iCarte nevezetű eszközt, amellyel együtt már vásárolhatunk is a telefonunkkal. Beágyazott biztonsági elemet tartalmazó iCarte képes kommunikálni a boltokban kihelyezett megfelelő terminálokkal. Ezeknek a száma Magyarországon még sajnos nem elégséges, így nekünk még várnunk kell az ilyen egyszerű és biztonságos fizetésre.

A fejlesztés Törökországban került először a piacra. Az eszköz további forgalomba hozataláról a kártyatársaság folyamatosan egyeztet azokkal a tagbankjaival és mobilszolgáltatókkal Olaszországban, Franciaországban, Lengyelországban, Spanyolországban, Svájcban, Törökországban és az Egyesült Királyságban, melyek jól kiépített érintésmentes fizetési infrastruktúrával rendelkeznek.

"A mobilfizetés a magyar lakosság számára is hamarosan elérhető lesz. Ennek előfeltétele, hogy a fizetési alkalmazással felruházott telefonok nálunk is forgalomba kerüljenek, illetve hogy az érintésmentes fizetés elfogadói infrastruktúrája tovább bővüljön" - mondta Kiss Ede, a kártyatársaság felelős területi vezetője.

A Cisco Systems Inc. kutatásából kiderül, 2015-re az okostelefonok és a hordozható eszközök új generációi adják majd a világ összes mobil-adatforgalmának több mint 87 százalékát. Így a technológia elterjedése előtt nem lehet semmilyen akadály, megfelelő számú fizetésre alkalmas eszköz kerül a vásárlók kezébe a közeljövőben. Ezzel párhuzamosan a legtöbb gyártó készülékére elérhető lesz hasonló alkalmazás.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?