10 °C Budapest

Újdonság: ez a vásárlás jövője?!

2011. február 21. 15:02

Olyan mobil érintésnélküli fizetési megoldás terjed Európában, amely az iPhone felhasználók számára elérhetővé teszi a mobilfizetést.

A Visa Europe által fejlesztett alkalmazás az Apple okostelefonjain érhető el. A telefonhoz csatlakoztatni kell egy a bankoknál vagy a mobilszolgáltatóknál elérhető vezetéknélküli iCarte nevezetű eszközt, amellyel együtt már vásárolhatunk is a telefonunkkal. Beágyazott biztonsági elemet tartalmazó iCarte képes kommunikálni a boltokban kihelyezett megfelelő terminálokkal. Ezeknek a száma Magyarországon még sajnos nem elégséges, így nekünk még várnunk kell az ilyen egyszerű és biztonságos fizetésre.

A fejlesztés Törökországban került először a piacra. Az eszköz további forgalomba hozataláról a kártyatársaság folyamatosan egyeztet azokkal a tagbankjaival és mobilszolgáltatókkal Olaszországban, Franciaországban, Lengyelországban, Spanyolországban, Svájcban, Törökországban és az Egyesült Királyságban, melyek jól kiépített érintésmentes fizetési infrastruktúrával rendelkeznek.

"A mobilfizetés a magyar lakosság számára is hamarosan elérhető lesz. Ennek előfeltétele, hogy a fizetési alkalmazással felruházott telefonok nálunk is forgalomba kerüljenek, illetve hogy az érintésmentes fizetés elfogadói infrastruktúrája tovább bővüljön" - mondta Kiss Ede, a kártyatársaság felelős területi vezetője.

A Cisco Systems Inc. kutatásából kiderül, 2015-re az okostelefonok és a hordozható eszközök új generációi adják majd a világ összes mobil-adatforgalmának több mint 87 százalékát. Így a technológia elterjedése előtt nem lehet semmilyen akadály, megfelelő számú fizetésre alkalmas eszköz kerül a vásárlók kezébe a közeljövőben. Ezzel párhuzamosan a legtöbb gyártó készülékére elérhető lesz hasonló alkalmazás.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?