13 °C Budapest

Vaterás átverés: fizettek és bukják

Pénzcentrum
2010. július 1. 16:02

A pinkbaby16 nevű felhasználó a bolti árnál 20-40 százalékkal olcsóbban kínálta a külföldről behozott telefonokat. Több tucatnyian rendeltek tőle, ő viszont egy ideje nem szállít. A panaszkodóknak visszaküldte a pénzt, ha pozitív visszajelzést adtak róla - számol be a csalásgyanús esetekről az Index.

FRISS! A Vatera reakciója

A gyanú szerint többmillió forintnyi kárt okozott az ügyfeleinek az a vaterás felhasználó, aki hetek óta nem szállítja le a tőle az online piactéren keresztül megrendelt telefonokat. Az egyik, panaszával az Indexhez forduló károsult egy Nokia E52-típusú telefonra adott le megrendelést június 22-én. A pinkbaby16 nevű felhasználó 32500 Ft-ért vállalta a kártyafüggetlen, azaz bármelyik mobilhálózatban használható készülék beszerzését külföldről. Idehaza boltban, hálózatfüggő és feltöltőkártyás kiszerelésben körülbelül 40 ezer Ft-ért kapható a készülék, a kártyafüggetlen ennél jóval drágább.

A Vaterán az adásvétel résztvevői több szempont szerint egymást értékelik: számít az áru minősége, a szállítási és fizetési pontosság. Pinkbaby16 értékelése a megrendelés feladásakor nagyon jó volt, körülbelül 90 pozitív visszajelzésre jutott két negatív. Csakhogy a kifizetett telefon szállítása késett, és az eladó a megadott telefonon elérhetetlennek bizonyult.

Közben gyorsan nőni kezdett a negatív visszajelzések száma, a pórul járt felhasználó pedig ráakadt a Vaterán egy fórumra, ahol pinkbaby16 ügyfelei írták le a tapasztalataikat: valamennyiüket ugyanúgy verte át, szerda délutánig 40-en jelezték a fórumon a kárukat. Sokan 50-60 ezer Ft-os, de volt, aki ennél is drágább telefonra adott megrendelést és utalta el a pénzt, így okkal feltételezhető, hogy a csalás milliós nagyságrendű.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A fórumon több, pozitív visszajelzést adó felhasználó is elismerte, hogy miután nem szállított, pinkbaby16 csak úgy volt hajlandó visszaadni a pénzt, ha előbb pozitívan minősítik az oldalon. Többen rendőrségi feljelentést tettek. A Veszprémi Rendőrkapitányság sajtóügyeletese a portálnak megerősítette, hogy szerdán valóban érkezett hozzájuk feljelentés az ügyben, és nyomozás indult.

A pórul járt ügyfelek esete újra felhívja a figyelmet arra, hogy magánszemélyektől történő internetes vásárlásnál, ne bízzunk vakon az eladóban. Igyekezzünk minél többet megtudni a megrendelt termékről és értékesítőjéről egyaránt, és lehetőleg a termék kézhezvételét követően fizessünk.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm