20 °C Budapest

Tanga és neglizsé: így készülnek az áruházak a Valentin-napra

2010. február 11. 04:32

Valentin-nap: így ünnepel a magyar Talán nem tévednek nagyot, akik úgy gondolják, hogy a Valentin-napot csak a fehérnemű-, csokoládé-, lufi-, és plüssmackógyártók találták ki. Az ünnep hatalmas üzlet, az áruházláncok pedig lelkesen készülnek az alkalomra.

A Valentin-nap megünneplése hazánkban a legfiatalabb, a 15-19 éves korosztály körében a legfontosabb - derül ki a GfK Hungária felmérésének eredményeiből. Február 14-ét elsősorban családi körben töltjük, néhányan baráti társaságban vagy kollégákkal ünnepelnek. Míg a hölgyek e jeles napon főként saját készítésű ajándékkal kedveskednek, addig a férfiak az üzletek polcain keresik a megfelelő ajándékot.

A GfK felmérése szerint a hazánkban jelenleg is újdonságnak számító Valentin- (vagy magyarul: Bálint-) nap bár nagyon divatos, de közel sem nevezhető általánosnak. Ezt az "ünnepet" elsősorban a legfiatalabbak, vagyis a 15-19 évesek tartják igazán fontosnak, legkevésbé pedig az idősek ünneplik.

 


Míg például az Egyesült Államokban a háztartások 65 százaléka legalább küld néhány üdvözlőlapot, vagy 32 százalékuk virágot vesz a párjának, addig hazánkban a Valentin-napot nem ünnepli széles kör: mindössze a felnőtt lakosság harmada.

Az ünneplők több mint fele családi körben tartja a Valentin-napot, viszonylag sokan pedig barátokkal vagy kollégákkal töltik el ezt a napot. Néhányan viszont azt állítják: egyedül is megünneplik február 14-ét.

Az ünnep elfogadottsága szintén csekély - a május 1. és Pünkösd mellett ennek a napnak a legkisebb a jelentősége honfitársaink körében (mindössze tízből hárman tartják ezeket fontosnak). Sokkal inkább ragaszkodunk a hagyományos ünnepeinkhez: a karácsonyhoz, születés- és névnaphoz vagy a húsvéthoz (itt már tízből kilencen tekintenek úgy az ünnepre, mint fontos eseményre). A nagy nemzeti ünnepeink a képzeletbeli fontossági skálán valahol középen helyezkednek el - tízből öten tartják ezeket jelentősnek életükben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A hölgyek úgy gondolják, hogy a férfiak lényegesen kevesebb érzelmi töltetet visznek bele az alkalomba. Ráadásul rosszabb színben tünteti fel a helyzetet az a tény is, amelyet egy nemrégiben publikált nemzetközi kutatás is alátámaszt, azaz hogy a férfiak alábecsülik a szeretet fontosságát. Miközben a nők olyan termékeket keresnek, amelyekkel ki tudják fejezni a szeretetüket, addig egy tipikus férfi által vásárolt valentin-napi ajándék inkább szól az ajándékot adó férfinek, semmint a nőnek.

Így készülnek az áruházláncok

A Pénzcentrum körülnézett néhány magyarországi áruházláncok katalógusaiban: megnéztük, ki milyen akciókkal készül február 14-ére.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?