Útdíj, halál, fizetésemelés - egy közgyűlés részletei

Pénzcentrum
2006. május 26. 06:50

Néhány főútvonal sávszűkítését, valamint az útdíj bevezetését javasolja a most elfogadott budapesti levegőtisztaság-védelmi program. A közgyűlés döntése értelmében közel hat százalékkal emelkedik a fővárosi tulajdonú cégek vezetőinek fizetése.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az InfoRádió értesülése szerint, nagy többséggel jóváhagyta a fővárosi közgyűlés azt a környezetvédelmi programot, amely szerint közép- és hosszútávon sávcsökkentéssel szűkíteni kell több főútvonalat (például a Fő utcát, a Döbrentei utcát, a Bécsi utat, a Baross utcát és az Üllői utat).

A program javaslatot tesz az úgynevezett útdíj vagy behajtási díj bevezetésére. A díjrendszert egy társadalmi vitát követően vezethetnék be.

A szigorú intézkedésre az elfogadott program szerint szükség van, mert a főváros levegője szennyezett, különösen az úgynevezett PM10 szálló por napi egészségügyi határérték átlépése jelentős. A légszennyezés miatti halálesetek száma évente százas nagyságrendben mérsékelhető lenne.

A városatyák döntöttek arról is, hogy júniustól 5,8 százalékkal többet keresnek a főváros egyszemélyes gazdasági társaságainak vezérigazgatói, valamint a vezető testületek tagjai.

A cégvezetők bruttó 317-667 ezer forint közötti fizetést kapnak cégtől függően, plusz prémiumként megkaphatják éves jövedelmük 150 százalékát.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?