30 °C Budapest
The female judge is taking a final sentence after reading documents and is aboutto hit a gavel on wood.

Elindult a nagy rákper: mindenkit érint az ítélet, aki ilyen márkájú kozmetikumot használ

2024. május 23. 14:46

Rákbetegek egy csoportja perelte be a Johnson & Johnson vállalatot csalás miatt, mivel állításuk szerint a cég fedővállalatok csődjének felhasználásával próbálta megakadályozni, hogy több tízezer, a termékeik által károsult felperes bíróság elé állhasson - közölte a Reuters.

New Yorkban egy csoport rákbeteg perelte be a Johnson & Johnson vállalatot. A felperesek azt állítják, hogy a cég csalárd módon próbálta megoldani a zsírkövet tartalmazó termékeivel kapcsolatos több tízezer pert, melyeket azért indítottak, mert a felperesek szerint azok azbesztet tartalmaznak, így rákot okoznak. Az öt felperesek a new jersey-i szövetségi bíróságon nyújtották be a csoportos keresetüket.

Mike Papantonio, a felperesek ügyvédje szerint a J&J "sötét sakkjátszmát játszik" az amerikai pénzügyi és igazságszolgáltatási rendszerrel. Erik Haas, a J&J alelnöke viszont úgy véli, hogy a kereset csak az ügyvédek kísérlete arra, hogy mindenképp perekre kerülhessen sor.

A legtöbb perben petefészekrákos nők érintettek, de vannak olyan esetek is, amelyek mesotheliomás betegeket érintenek. A J&J állítása szerint termékei biztonságosak és nem tartalmaznak azbesztet.

A vállalat először egy "texasi kétlépéses" manővert alkalmazott a zsírkővel kapcsolatos kötelezettségeinek kezelésére, ami egy új leányvállalat csődjét jelentette 2021-ben. Ez megakadályozta a további perek folytatását. Azonban ez és egy második hasonló kísérlet sikertelen volt, mivel bíróságok úgy ítélték meg, hogy a J&J sem leányvállalata nem volt jogosult csődeljárásra. A vállalat most tervezi harmadik csődeljárását egy másik leánycégével kapcsolatban.

A perben azt akarják kimondatni, hogy ezek a tranzakciók csalások voltak és céljuk a J&J vagyonának megóvása volt. További tranzakciókat is emlegetve követelnek kártérítést és büntetőjogi felelősségrevonást. A J&J szerint a tervezett harmadik csődje eltérő lesz a korábbiaktól. Ezen felül korábban már egyezségeket kötött mezoteliómás betegeket képviselő ügyvédi irodákkal és bizonyos államokkal is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A J&J ellen indított perek viszont most újra kezdődtek, miután a második csődeljárásuk megindítása elutasításra került. Nemrégiben egy mezotelióma-ügyben 45 millió dollár megfizetésére kötelezték őket, miközben egy petefészekrákos nő elleni perben nekik adott igazat a bíróság.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem