21 °C Budapest
Mock up of a professional camera, in a photo studio, against the background of softbox light sources

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

2024. január 11. 17:59

A personal branding tényleg elengedhetetlen manapság? Nos, ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Kutatások szerint ma egy 16-64 év közötti internetező átlagosan 2,5 órát tölt el naponta a social média használatával, ez idő alatt akár háromszáznál is több különféle bejegyzéssel vagy hirdetéssel találkozik, amelyek folyamatosan versenyeznek a figyelméért.

Ennek a megdöbbentő ténynek a tükrében nem is kérdés, hogy mennyire fontos szerepe van ma a personal brandingnek, azaz a személyes énmárka építésének, hiszen erős vizuális marketing segítségével rengeteg embert tudunk megszólítani egyszerűen.

A Vizuális marketing elképesztő erővel bír, erre egy igen meglepő példa a Netflix képajánló AI megoldása, amellyel a filmeknél és sorozatoknál megjelenő cover képet mutatják meg személyre szabottan, annak érdekében, hogy nagyobb eséllyel indítsuk el a lejátszást, és ennek a technikának köszönhetően a Netflix legalább 1,5-2-szeres lejátszási arány növekedést ért el. Persze egy kisvállalkozás, vagy egy egyéni vállalkozó számára nem is kell ilyen technikai mélységekig eljutni, elég, ha mértjük a célközönségünket, és a személyes márkánk megjelenését hozzá igazítjuk, ezzel pedig legalább akkora növekedést érhetünk el az elköteleződésben, mint a Netflix a lejátszási listáján

- mondta Fodor Szabolcs a Nordix egyik alapítója.

De hogyan építs erős személyes márkát?

A personal branding felépítése döntések és konkrét módszerek alkalmazásának folyamata. Vállalkozóként a személyes márkádnak tükröznie kell, hogy ki vagy az iparágban elfoglalt helyedhez képest. Ha az alábbi pontokat végig gondolod, már egy nagy lépést tettél:

1. Tegyél fel magadnak pár kérdést!

A személyes márkád kialakításához először is fel kell tenned magadnak néhány kulcsfontosságú kérdést magadról, és a vállalkozásodról. Ezek a kérdések segítenek meghatározni, hogy milyen dolgokat foglalhatsz bele a márkaépítésedbe, és milyen dolgok emelik ki a márkádat.

  • Mik a céljaid a vállalkozásoddal kapcsolatban?
  • Mi tesz egyedivé a versenytársak között?
  • Hogyan kerültél az iparágadba?
  • Miért indítottad el a saját vállalkozásodat?
  • Milyen dolgokat értékelsz?
  • Ki a célközönséged?

Ezekre a kérdésekre adott válaszok alkotják majd a személyes márkád sarokköveit, ezekre alapozhatod a következő lépéseket.

2. Találd meg a saját hangodat!

Az erős vizuális marketing kialakításhoz a jó minőségű képek és videók szükségesek, de nem elég csak ennyi. A vizuális tartalmon keresztül egy történetet kell elmesélned, amelyhez a közönséged kapcsolódni tud, ezért fontos, hogy mindig önazonos legyen. Találd meg a hangod, igazítsd ehhez a megjelenítendő képi világot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

3. Készíts tartalmat!

Ha összeálltak az alapok, készítsd ennek megfelelően a tartalmaid. Nem kell egyből Hollywoodi filmstúdiós technika, sokszor elég a tartalom gyártáshoz egy megfelelő környezet és egy jobb minőségű kamerával ellátott telefon és már be is mutathatod a szolgáltatást, a terméked és a történeted.

4. Oszd meg a történetedet!

Ha már megvan a márkád története, akkor itt az ideje, hogy megoszd. A közösségedben való részvétel lehet a legnagyobb hatással a márkád építésére. Érdemes a kevesebb néha több elvét követni, hiszen az értékes tartalmat a közönséged díjazni fogja. Mindemellett figyelj a kapcsolatépítésre, és a tudásmegosztásra is! Így nemcsak bizalmat építhetsz ki a követőiddel, de szakértői státuszodat is erősítheted.

Fotóstúdió a brandépítés szolgálatában.

A tartalom elkészítéséhez a helyszín megfelelő megválasztása már félsiker. Érdemes a márkádhoz illő környezetet választani, lehet ez egy iroda, kávézó, fotóstúdió, de amire érdemes figyelni, az mindenképp a megfelelő fényviszonyok, ha saját magadnak gyártasz tartalmat, hogy ne kelljen a fénytechnikával bajlódni. Fontos még a nyugodt környezet, ne legyen zajos, ne legyen zsúfolt, mert könnyen megzavarhatnak és kényelmetlenül is érezheted magad a tartalom készítés során.

A Nordix Fotóstúdió kialakítása során különös figyelmet fordítottunk arra, hogy letisztult, könnyen használható tereket alkossunk, amelyben az énmárkájukat építő vállalkozások könnyen el tudják készíteni a számunkra szükséges tartalmakat. A nyitásunk óta több száz vállalkozó használta már a stúdiónk tereit saját tartalmainak elkészítéséhez. Hazai desing bútormárka, mint a Hannabi, vagy Góg Anikó fitness tréner is rendszeresen készít tartalmakat a stúdióban, de számos lakberendező, coach, étkezési tanácsadó választotta már a Nordix-ot brand fotózáshoz

- mondta az alapító. A Nordix fotóstúdió a volt Újpesti Gyapjúszövőgyár telephelyén, 300 négyzetméteren, jelenleg 3 különböző teremmel működik, de a növekvő igények kiszolgálására most két új teremmel bővül. A beruházás teljes költségvetésének egy részét közösségi finanszírozásból szeretnék előteremteni, amihez a Brancs nyújt platformot és hátteret, amelyen keresztül limitált ajánlatokkal lehet akár éves bérletet is vásárolni a meglévő és leendő stúdió terekbe.

A kampány már 35%-on áll, itt követhető, hol tart most a Nordix közösségi finanszírozási projektje, a limitált csomagok egy része már el is fogyott. Aki inspirációt gyűjtene, annak pedig érdemes körülnézni a honlapon, ahol egy kifejezetten a branding fotós témájú válogatás sorozatot megtalál az érdeklődő, ha pedig fotósra is szükség lenne, akkor érdemes a Nordix ajánlott fotósai között böngészni

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem