27 °C Budapest

Figyelem, hamarosan újabb szuperpályázat indul Magyarországon

Pénzcentrum
2013. május 27. 15:05

Hamarosan újabb pályázati felhívás jelenhet meg az NFÜ honlapján - hívja fel a figyelmet blogbejegyzésében az Energiaklub. Az érdeklődő kisvállalkozásoknak tehát érdemes résen lennie, hiszen az érdeklődés hagyományosan nagy, a keretösszeg viszont ezúttal is kicsi.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint hamarosan megnyílik a KMOP-3.3.3-13 számú, "Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése" elnevezésű pályázati ablak, jelenleg a kitöltőprogram véglegesítése zajlik. Minimum 2 héttel a beadás kezdete előtt meg szokott jelenni az NFÜ honlapján a felhívás, készülni azonban már most is érdemes. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az érdeklődés nagy, a keretösszeg kicsi, így ezt a pályázatot is felfüggeszthetik akár pár nap alatt.

A pályázati felhívás a tervezet alapján 2 témakörre irányul:

Egyrészt lehet pályázni megújuló energia alapú villamosenergia-, kapcsolt hő- és villamosenergia-, valamint biometán-termelésre (napenergia, biomassza, vízenergia, geotermikus vagy szélenergia felhasználásával).

A másik főtevékenység a helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal. Pályázható épületek hőenergia-ellátása napenergiával, a biomasszával, geotermikus energia felhasználásával és hőszivattyús rendszerek kivitelezésével, emellett megújuló energiaforrásokkal történő hűtés is. Szintén nyerhető támogatás távhő-rendszerek megújuló energiaforrásokra való átállítására, vagy újonnan létesítendő megújuló alapú távhő-rendszerekre. Fontos, hogy a fejlesztéseknek a Közép-magyarországi régió területén kell megvalósulniuk.

A pályázható támogatás összege előreláthatóan projektenként 30-150 millió forint között mozog. Pályázni tudnak vállalkozások, a közszféra és nonprofit szervezetek. A támogatás mértéke csoportonként változik. A közszféra 100 százalékos a nonprofit szféra 85 százalékos támogatásra jogosult, míg a vállalkozásoknál megkülönböztetik a pest megyeieket és a budapestieket. Emellett a vállalkozás nagyságát is figyelembe veszik, a mikro- és kisvállalkozások nagyobb támogatásban részesülnek (50 százalék illetve 30 százalék), mint a középvállalkozások (40 százalék illetve 20 százalék).

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az előleg mértéke a köz- és civil szférában 25 százalék, a vállalkozásoknál 50 százalék. Megkezdett projektre nem igényelhető a támogatás!

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?