10 °C Budapest

Figyelem, hamarosan újabb szuperpályázat indul Magyarországon

Pénzcentrum
2013. május 27. 15:05

Hamarosan újabb pályázati felhívás jelenhet meg az NFÜ honlapján - hívja fel a figyelmet blogbejegyzésében az Energiaklub. Az érdeklődő kisvállalkozásoknak tehát érdemes résen lennie, hiszen az érdeklődés hagyományosan nagy, a keretösszeg viszont ezúttal is kicsi.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint hamarosan megnyílik a KMOP-3.3.3-13 számú, "Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése" elnevezésű pályázati ablak, jelenleg a kitöltőprogram véglegesítése zajlik. Minimum 2 héttel a beadás kezdete előtt meg szokott jelenni az NFÜ honlapján a felhívás, készülni azonban már most is érdemes. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az érdeklődés nagy, a keretösszeg kicsi, így ezt a pályázatot is felfüggeszthetik akár pár nap alatt.

A pályázati felhívás a tervezet alapján 2 témakörre irányul:

Egyrészt lehet pályázni megújuló energia alapú villamosenergia-, kapcsolt hő- és villamosenergia-, valamint biometán-termelésre (napenergia, biomassza, vízenergia, geotermikus vagy szélenergia felhasználásával).

A másik főtevékenység a helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal. Pályázható épületek hőenergia-ellátása napenergiával, a biomasszával, geotermikus energia felhasználásával és hőszivattyús rendszerek kivitelezésével, emellett megújuló energiaforrásokkal történő hűtés is. Szintén nyerhető támogatás távhő-rendszerek megújuló energiaforrásokra való átállítására, vagy újonnan létesítendő megújuló alapú távhő-rendszerekre. Fontos, hogy a fejlesztéseknek a Közép-magyarországi régió területén kell megvalósulniuk.

A pályázható támogatás összege előreláthatóan projektenként 30-150 millió forint között mozog. Pályázni tudnak vállalkozások, a közszféra és nonprofit szervezetek. A támogatás mértéke csoportonként változik. A közszféra 100 százalékos a nonprofit szféra 85 százalékos támogatásra jogosult, míg a vállalkozásoknál megkülönböztetik a pest megyeieket és a budapestieket. Emellett a vállalkozás nagyságát is figyelembe veszik, a mikro- és kisvállalkozások nagyobb támogatásban részesülnek (50 százalék illetve 30 százalék), mint a középvállalkozások (40 százalék illetve 20 százalék).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az előleg mértéke a köz- és civil szférában 25 százalék, a vállalkozásoknál 50 százalék. Megkezdett projektre nem igényelhető a támogatás!

 

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm