28 °C Budapest

Címke: szélenergia magyarországon (9 cikk)

Pénzcentrum | 2013. május 27. 15:05

Figyelem, hamarosan újabb szuperpályázat indul Magyarországon

Hamarosan újabb pályázati felhívás jelenhet meg az NFÜ honlapján. Az érdeklődő kisvállalkozásoknak tehát érdemes résen lennie, hiszen az érdeklődés hagyományosan nagy, a keretösszeg viszont ezúttal is kicsi.

Pénzcentrum | 2012. augusztus 3. 09:01

Napelem, szélerőmű? Egyelőre késik a támogatás

A hírek szerint tovább csúszhat a megújuló energia új támogatási rendszerét jelentő ártámogatási rendszer indulása, amennyiben a minisztérium valóban nem küldte még ki Brüsszelbe a tervezetet. Közben egyre nő Magyarország elmaradása a megújuló energia terén.

Pénzcentrum | 2011. május 1. 17:02

Kevesebbet fizethetnénk az áramért: ez kell hozzá

A szabad piacon működő, már megtérült szélturbinák által előállított villamos energia kedvező termelői ára csökkenti a lakossági villamos energia árat - derül ki a dán, német és osztrák tapasztalatokból. Az árcsökkentő hatás mértéke annál nagyobb, minél jelentősebb arányban vesznek részt a szélerőművek a villamosenergia-termelésben. A megtérülést követően jelentkező kedvező hatás az alacsony működési költségeknek köszönhető - állítja a Magyar Szélenergia Ipari Társaság (MSZIT) közleményében.

Pénzcentrum | 2010. június 21. 05:22

Áram kizárólag zöld forrásból - Álom vagy valóság?

Ausztria lehet az első olyan uniós ország, amely áramellátását teljes egészében megújuló energiaforrásból fedezi. Egy, a megújuló energiával kereskedő szövetségek által rendezett konferencia eredménye szerint, teljességgel reális kilátás az, hogy 2020-ra Ausztria áramellátásának 100 százaléka tiszta forrásból származik majd.

Pénzcentrum | 2009. január 21. 10:30

Obama politikája üzleti lehetőségeket jelenthet az egész világnak

A kormányok és üzleti vállalkozások szerte a világon optimistán tekintenek az új amerikai kormányzatra, amelynek élén a tegnap beiktatott Barack Obama áll. A Deloitte Touche Tohmatsu által közzétett "Opportunity and Optimism. Global perspectives on Obama and his agenda" című vélemény szerint Obama és kormányzata olyan környezetet teremthet, amely az üzleti vállalkozásokat és piacokat ismét növekedésre serkenti, és lehetőségeket kínál majd az exporttal és termelőiparral rendelkező országoknak, beleértve az autógyártást; valamint azoknak, amelyek alternatív energiaforrásokat és infrastrukturális projekteket tudnak felmutatni, ahol erős alapokon áll a gyógyszeripar, az orvosi eszközök gyártása, az egészségbiztosítás és a turizmus.

Pénzcentrum | 2008. július 29. 09:00

Zöldül Magyarország

A Magyar Szélenergia Társaság (MSZET) reményei szerint az uniós vállalással a szélenergia itthoni terjedésének korlátai is fellazulnak. 2020-ra a megújuló energiaforrások részarányának 13 százalékra történő emelése a cél.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 17. 14:09

342 milliárd az életminőség javítására

Szeptember 18-án indul az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében uniós társfinanszírozással megvalósuló első életminőség pályázati csomag - jelentette be Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter és Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter a budapesti központi szennyvíztisztító egyik projekt helyszínén. A most megjelenő tíz pályázati kiírás keretében összesen 342 milliárd forint pályázható 2008 végéig. A program novemberben új pályázati kiírásokkal folytatódik.

Pénzcentrum | 2006. szeptember 27. 11:00

Milliós beruházások: elfújta őket a szél

Duplájára növekedett a hazai szélerőművek kapacitása az elmúlt néhány hónapban végzett beruházásoknak köszönhetően. Ma már 26 üzemképes szélerőmű áll Magyarországon, amelyek névleges teljesítménye meghaladja a 36 megawattot.