Liptai Claudia cégét is elérte a végrehajtó

Pénzcentrum
2012. május 5. 17:00

Végrehajtás fenyegette Liptai Claudia egyik cégét néhány tízezer forint miatt. A műsorvezetőt céges autóval kapcsolatos szabálytalanság miatt büntették meg - értesült a Blikk.

Bármilyen fizetési kötelezettség miatt elrendelhet kényszerintézkedést az adóhatóság. Ha valakivel szemben bírósági végrehajtó jár el, úgy a tartozásán és a késedelmi pótlékon felül a végrehajtó költségeit is meg kell fizetnie, ami pár tízezer forinttól akár százezres tétel is lehet - magyarázta a Blikknek Bede Beatrix pénzügyi szakértő. Az eljárás során az adóhatóság információt gyűjt arról, hogy mit lehet lefoglalni az adóstól. Az esetleges helyszíni eljárás lefolytatásáról például nem kap értesítést az adós, és ha le tudják emelni a pénzt a bankszámlájáról, akkor azt szó nélkül megteszik. Ha ez nem fedezi a tartozást, akkor a megbízást meghosszabbítja a végrehajtó. Ha valaki bt. beltagja, akkor a saját vagyonával és ingóságaival felel mindenért. A cégbíróságot azonnal értesítik az eljárásról, ami így bekerül a cégkivonatba.

Claudia a Blikk munkatársától tudta meg, hogy gond van a cége háza táján. A cégkivonatokból kiderül: a műsorvezető neve egy kft.-ben és egy bt.-ben is szerepel. Előbbi a beadott mérlegek szerint évek óta veszteséges, miközben az utóbbi nyereséges. A céginformációk szerint a bt. már 12 éve működik, ez idő alatt még nem volt vele gond. A cégkivonat szerint a műsorvezetőt öt hónappal ezelőtt értesítették a végrehajtásról, és még nem zárták le az ügyét.

- Társtulajdonos vagyok ebben a cégben, amelynek valóban van egy szabálysértési ügye. Ennek a rendezése már befejeződött - mondta el a Blikknek Liptai Claudia. A végrehajtó már kezdeményezte a végrehajtás törlését, ám ennek átvezetése még nem történt meg a cégbírósági nyilvántartásban.

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?