Hűtő, plazmatévé, áfaemelés: visszaesés a műszaki piacon

2009. május 21. 12:10

Akár 15 százalékkal is visszaeshet a műszaki cikkek piaca Magyarországon. A 14,6 milliárd eurós forgalmával és 9 ezer üzletével az európai piac második helyén álló Euronics magyar leányvállalata ugyanakkor növekedésre számít.

A forint gyengülése, a magasabb üzemeltetési, raktározási és logisztikai költségek miatt a várakozások szerint idén 5-15 százalékkal is visszaeshet Magyarországon a műszaki cikkek piaca. A helyzetet nehezíti a közelgő áfaemelés és a fizetőképes kereslet szűkülése is.

Az Euronics Kft. mai sajtótájékoztatóján elhangzott: a vállalat új megoldásokkal szeretné tartani a -mintegy 3 milliárd forintos bevételnövekedéssel számoló- 2009-es terveket. Új értékesítési csatornákat vezetnek be, és növelik az értékesítéshez kapcsolódó szolgáltatásokat. Ennek leglátványosabb eredményeként több üzletükben tervezik konyhastúdiók kiépítését, és várhatóan növekszik a beépíthető termékek értékesítése is.

Az Euronics Kft. részesdése tavaly a nagy háztartási gépek piacán 69,7 százalékos volt. A szórakoztató elektronikai termékeknél a piac egyötödét ők értékesítették. A cég 2009-ben 43,9 milliárd forintos árbevételre számít, ezzel tartani szeretnék a korábbi évek növekedésének ütemét (2007: 38,3 milliárd; 2008: 40,7 milliárd Ft).

A magyar Euronics Kft. 2001-ben alakult és csatlakozott a -jelenleg- 25 európai országban jelen lévő- nemzetközi Euronicshoz. Az üzletláncot mára már Európa második legnagyobb műszakicikk-kiskereskedőjeként tartják számon: 14,6 milliárd eurós éves forgalmat bonyolít, csak a Media Markt-Saturn csoport előzi meg (19,1 milliárd eurós forgalommal.)

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem