-2 °C Budapest

Ennyit ér: egy euróért adták el az Electro World Hungary-t!

2009. május 19. 10:02

Mindösszesen egy euróért adta el a DSG International Plc, Európa második legnagyobb elektronikai kiskereskedelmi hálózata az Electro World kilenc magyarországi üzletét. A vevő az EW Electro Retail Ltd.

A Currys és a PC World hálózatok brit tulajdonosa, a DSG egyelőre megtartja a 16 cseh és 3 szlovák Electro World-áruházát a nyolc lengyel egységről azonban még folynak az egyeztetések.

Az Electro World nem kevesebb, mint 6,8 millió font, vagyis körülbelül 2,1 milliárd forint üzemi veszteséggel zárta a május 3-án zárult üzleti évét. A tavaly berobbant gazdasági válság egyébként is alaposan odacsapott a DSG-nek. A társaság nemrég hívott le 311 millió fontnyi kölcsönt, hogy átalakíthassa boltjait és megerősítse pénzügyi helyzetét. A részvényeinek árfolyama ugyanis 2008-ban az egytizedére olvadt, miközben az adósságállománya már a mostani lehívást megelőzően is félmilliárd fontra rúgott. Az eladások egyetlen év alatt 11 százalékkal csökkentek, s bár a brit lakossági bizalmi index áprilisban hosszú idő után emelkedésbe váltott, sok víz lefolyhat még a Temzén, mire ez az elektronikai cikkek kiskereskedelmén is meglátszik.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem