9 °C Budapest

Ennyit ér: egy euróért adták el az Electro World Hungary-t!

2009. május 19. 10:02

Mindösszesen egy euróért adta el a DSG International Plc, Európa második legnagyobb elektronikai kiskereskedelmi hálózata az Electro World kilenc magyarországi üzletét. A vevő az EW Electro Retail Ltd.

A Currys és a PC World hálózatok brit tulajdonosa, a DSG egyelőre megtartja a 16 cseh és 3 szlovák Electro World-áruházát a nyolc lengyel egységről azonban még folynak az egyeztetések.

Az Electro World nem kevesebb, mint 6,8 millió font, vagyis körülbelül 2,1 milliárd forint üzemi veszteséggel zárta a május 3-án zárult üzleti évét. A tavaly berobbant gazdasági válság egyébként is alaposan odacsapott a DSG-nek. A társaság nemrég hívott le 311 millió fontnyi kölcsönt, hogy átalakíthassa boltjait és megerősítse pénzügyi helyzetét. A részvényeinek árfolyama ugyanis 2008-ban az egytizedére olvadt, miközben az adósságállománya már a mostani lehívást megelőzően is félmilliárd fontra rúgott. Az eladások egyetlen év alatt 11 százalékkal csökkentek, s bár a brit lakossági bizalmi index áprilisban hosszú idő után emelkedésbe váltott, sok víz lefolyhat még a Temzén, mire ez az elektronikai cikkek kiskereskedelmén is meglátszik.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?