5 °C Budapest

6 milliárdos piramisjáték: több ezren bukhattak

2009. április 30. 11:02

Három nőt tartóztattak le piramisjáték-szervezés gyanújával. A rendőrség szerint 18 millió fontot, azaz mintegy 5,7 milliárd forintot csaltak.

A brit hatóságok szerint Délnyugat-Angliában és Dél-Walesben működött a szervezet, amelynek több ezer tagja volt. A csatlakozóknak 3 ezer font (960 ezer forint) belépési díjat kellett fizetni, és két másik személyt is be kellett szervezni.

Mint az ilyen vállalkozások általában, a most felgöngyölített szervezet is azt ajánlotta, hogy a befizetett összeg többszörösét kaphatja vissza a csatlakozott tag -ez pedig sokakat csábított. Ugyanakkor általában egy idő után már biztosan elmaradnak az új tagok, a rendszer összeomlik, a piramis tetején levő vezetőkön kívül szinte senki nem jut komolyabb összeghez. A rendszer elindítói azonban óriási pénzekre tehetnek szert.

A közismert nevén piramisjátéknak nevezett rendszer gyakorlatilag az összes országban tiltott üzletnek minősül.

A letartóztatott nők a pénzügyi felügyelet gyanúja szerint a piramis csúcsán álltak, és feltehetőleg ők is indították el a teljes rendszert. Egyelőre még vizsgálják a megtalált szerződéseket és dokumentumokat, de szinte biztos, hogy újabb letartóztatásokra is számítani lehet.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?