17 °C Budapest

Piramisjáték mobillal: pénz jár vissza a hívások után...

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 13:00

A Noodle telekommunikációs vállalat fizet azért, ha használjuk a mobilt, akár mi hívunk, akár minket hívnak. Nagy előnye, hogy már egy meglévő mobilszerződés mellett is lehet használni, így nem kell szolgáltatót váltani.

Az ügyfelek csúcsidőben 2 centet kapnak minden perc után, amit a Noodle keretei között bonyolítanak le, és 1 centet a más időszakban történő hívások után. Arról nem is beszélve, hogy ha egy barátunk is csatlakozik, akkor abból is profitálni lehet.

A rendszer használatához nem szükséges szerződést kötni, nincs havi díj, és a régi mobilszámot is meg lehet tartani. Csak szerezni kell egy Noodle számot, amit a hívások előtt kell beütni, és regisztrálni kell az internetes oldalon, hogy kapjunk egy számlát. Aztán csak hátra kell dőlni, és figyelni, hogy mennyi pénzt gyűjtöttünk össze a hívások után.

Az ismerősök csatlakozásával is tovább lehet gyarapítani a visszakapott összeget, ugyanis minden alkalommal amikor használják a Noodle-t, a mi számlánk is növekszik.

Az alapelv azon alapul, hogy a szolgáltatók fizetnek egymásnak a hívások kapcsolása után. Vagyis ha egy T-Mobile ügyfél az Orange hálózatba telefonál, akkor a T-Mobile díjat fizet az Orange-nak, hogy kapcsolja az ügyfele hívását. Így ha a Noodle-t használjuk hívások közben, a szolgáltató neki fizet díjat, amiből egy szeletet visszajuttat az ügyfélnek.

Bár a visszakapott pénz mellett van rossz oldala is a módszernek. Ha egy Noodle használó a Noodle számunkon kerestül hív minket, akkor az sajnos nem nekünk jelent plusz pénzt, ráadásul a hétvégéken nem működik ez a szolgáltatás, vagyis csak hét közben lehet igénybe venni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Szinte minden szolgáltató engedélyezi ennek a rendszernek a használatát, kivéve a T-Mobile, aki korlátozza az ügyfeleit az olyan hívásoknál, amiknél a Noodle-t próbálják használni.

Szakemberek szerint ez nem lesz mindörökké így, ugyanis a szolgáltatók biztos, hogy ki fognak találni valami megoldást arra, hogy a Noodle által kihasznált kiskaput bezárják.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?