Piramisjáték mobillal: pénz jár vissza a hívások után...

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 13:00

A Noodle telekommunikációs vállalat fizet azért, ha használjuk a mobilt, akár mi hívunk, akár minket hívnak. Nagy előnye, hogy már egy meglévő mobilszerződés mellett is lehet használni, így nem kell szolgáltatót váltani.

Az ügyfelek csúcsidőben 2 centet kapnak minden perc után, amit a Noodle keretei között bonyolítanak le, és 1 centet a más időszakban történő hívások után. Arról nem is beszélve, hogy ha egy barátunk is csatlakozik, akkor abból is profitálni lehet.

A rendszer használatához nem szükséges szerződést kötni, nincs havi díj, és a régi mobilszámot is meg lehet tartani. Csak szerezni kell egy Noodle számot, amit a hívások előtt kell beütni, és regisztrálni kell az internetes oldalon, hogy kapjunk egy számlát. Aztán csak hátra kell dőlni, és figyelni, hogy mennyi pénzt gyűjtöttünk össze a hívások után.

Az ismerősök csatlakozásával is tovább lehet gyarapítani a visszakapott összeget, ugyanis minden alkalommal amikor használják a Noodle-t, a mi számlánk is növekszik.

Az alapelv azon alapul, hogy a szolgáltatók fizetnek egymásnak a hívások kapcsolása után. Vagyis ha egy T-Mobile ügyfél az Orange hálózatba telefonál, akkor a T-Mobile díjat fizet az Orange-nak, hogy kapcsolja az ügyfele hívását. Így ha a Noodle-t használjuk hívások közben, a szolgáltató neki fizet díjat, amiből egy szeletet visszajuttat az ügyfélnek.

Bár a visszakapott pénz mellett van rossz oldala is a módszernek. Ha egy Noodle használó a Noodle számunkon kerestül hív minket, akkor az sajnos nem nekünk jelent plusz pénzt, ráadásul a hétvégéken nem működik ez a szolgáltatás, vagyis csak hét közben lehet igénybe venni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Szinte minden szolgáltató engedélyezi ennek a rendszernek a használatát, kivéve a T-Mobile, aki korlátozza az ügyfeleit az olyan hívásoknál, amiknél a Noodle-t próbálják használni.

Szakemberek szerint ez nem lesz mindörökké így, ugyanis a szolgáltatók biztos, hogy ki fognak találni valami megoldást arra, hogy a Noodle által kihasznált kiskaput bezárják.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?