4 °C Budapest

Terjeszkedik a Penny Market: 100 millió eurós beruházás Bulgáriában!

Pénzcentrum
2009. április 8. 17:30

A németországi REWE-csoporthoz tartozó Penny Market már évekkel ezelőtt célul tűzte ki maga elé a bolgár piac meghódítását. Az üzletlánc életképes működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges logisztikai központ építése a főváros közelében már folyamatban van, az átadást követően megkezdik az áruházak felépítését is.

A Penny Market tulajdonosa 100 millió eurós beruházás keretében legalább 10 üzlet felépítését tervezi az év végéig, a költségek 30 %-át a nagyszabású logisztikai központ megvalósítása emészti fel. A cég szakemberei piackutatást végeztek, első körben a legnagyobb bolgár városokban nyitnak áruházakat.

A bolgár leányvállalat vezérigazgatója elmondta, a Penny Market első alkalommal 2005-ben térképezte fel a bolgár fogyasztói piacot, akkor döntöttek a jelenleg még épülő logisztikai központ és a rövidesen gombamód szaporodó áruházak megvalósítása mellett.

A Penny Market diszkontlánc Európa-szerte körülbelül 5 ezer üzletet működtet, Magyarországon 1996. július 6-án Szentesen nyitották meg az első egységüket. A hazai hálózatot az évek során 173 üzletre bővítették, amivel lépéselőnyben vannak a konkurenciához képest.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?