19 °C Budapest

Terjeszkedik a Penny Market: 100 millió eurós beruházás Bulgáriában!

Pénzcentrum
2009. április 8. 17:30

A németországi REWE-csoporthoz tartozó Penny Market már évekkel ezelőtt célul tűzte ki maga elé a bolgár piac meghódítását. Az üzletlánc életképes működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges logisztikai központ építése a főváros közelében már folyamatban van, az átadást követően megkezdik az áruházak felépítését is.

A Penny Market tulajdonosa 100 millió eurós beruházás keretében legalább 10 üzlet felépítését tervezi az év végéig, a költségek 30 %-át a nagyszabású logisztikai központ megvalósítása emészti fel. A cég szakemberei piackutatást végeztek, első körben a legnagyobb bolgár városokban nyitnak áruházakat.

A bolgár leányvállalat vezérigazgatója elmondta, a Penny Market első alkalommal 2005-ben térképezte fel a bolgár fogyasztói piacot, akkor döntöttek a jelenleg még épülő logisztikai központ és a rövidesen gombamód szaporodó áruházak megvalósítása mellett.

A Penny Market diszkontlánc Európa-szerte körülbelül 5 ezer üzletet működtet, Magyarországon 1996. július 6-án Szentesen nyitották meg az első egységüket. A hazai hálózatot az évek során 173 üzletre bővítették, amivel lépéselőnyben vannak a konkurenciához képest.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?