6 °C Budapest

Péntek reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. május 15.)

2020. május 15. 07:45

Pénteken sem áll meg az élet attól, hogy közeleg a hétvége: a Pénzcentrum segít naprakésznek maradnod. Összegyűjtöttük a legfontosabb híreket, de az aktuális árfolyamokért, időjárásjelentésért, akciókért sem kell külön kattintanod, olvass el mindent egy helyen! 2020. május 15., péntek.

Névnap

Zsófia, Szonja

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 354.14 Ft
USD: 327.75 Ft
CHF: 336.76 Ft
GBP: 400.17 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 34144.57
OTP: 8875 Ft
MOL: 1992 Ft
RICHTER: 6935 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Május 15. péntek: Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd északon szakadozik, gomolyosodik, délen csökken a felhőzet, ott a fátyol- és gomolyfelhők mellett túlnyomóan napos idő lesz. Az északi tájakon délelőtt megszűnő csapadék várható, majd napközben szórványosan záporok, helyenként zivatarok alakulnak ki. A déli megyékben inkább csak késő délutántól, estétől lehet záporos csapadék. A gyakran élénk északias szél főként napközben többfelé megerősödik. Zivatarban viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 30 fok között alakul, északon, északnyugaton lesz a leghűvösebb, míg délkeleten a legmelegebb idő. Késő estére 10 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Május 16. szombat: Északon felhős idő lesz a jellemző, délen a fátyolfelhők mellett szűrt napsütésre számíthatunk. Néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű, északnyugatról délkeleten felé haladva várható a melegebb idő.

Május 17. vasárnap: Éjszaka megnövekszik, majd napközben csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap. Éjszaka az ország déli felén szórványosan, napközben néhol lehet eső, zápor. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Napközben csak helyenként alakulhat ki zápor, késő délutántól, estétől azonban egy nyugat-kelet irányú széles sávban egyre több helyen fordulhat elő eső, zápor, néhol zivatar is, emiatt nedves, csúszós útszakaszokra számíthatunk. Az élénk szelet egyes tájakon erős lökések kísérhetik.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Kettős fronthatás. Délen a meleg, északon a hideg fronthatás lesz meghatározóbb. Fejfájás, migrén, ingerlékenység sokaknál jelentkezhet.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm