2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Megszólalt Zacher Gábor: durva, hogy mennyien ülnek ilyen állapotban volán mögé


A statisztikákból egyértelműen látszik, hogy évről-évre drasztikusan és megállíthatatlanul emelkedik a kábítószert fogyasztó járművezetők száma a magyar utakon - írja az ORFK adatai alapján a vezess.hu

Az elmúlt hat évben 430 százalékkal növekedett "a rendőri eljárásban regisztrált, bódult állapotban járművet vezetők" száma. A bódult állapot kategóriába nemcsak a különféle klasszikus drogokat használókat sorolják a hatóságok, ide tartoznak a "kábító hatású gyógyszert" fogyasztók is - írja a lap.

Bár a kategória győztesei még mindig az ittas vezetők, azért érdemes megnézni, hogy míg a kábítószer/kábító gyógyszer hatása alatt személysérüléses baleseteknél hat éve 3017 vizsgálatból 48 mintavétel mutatott drogfogyasztást, addig tavaly 1993 tesztből 49 mintavétel.

Zacher Gábor toxikológus szerint csak a heroinisták nem vezetnek autót - mert ők megsem találják azt, ha szert használnak -, de "a grammonként 20-25 ezer forintért kokaint fogyasztó és közben drága kocsit vezető embertől a 2000-2500 forintos marihuánás cigit szívón át a 350-400 forintos biofüvet vásárló legalsó rétegig sokakra jellemző ez a fajta felelőtlenség" - idézi a lap.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk