2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Luxushotel helyett rozsdás napozóágyak várták a turistákat


Ötcsillagos álomutazás és búvárkodás helyett lelakott hotelszoba és hiányos ellátás várta a vendégeket az egyiptomi Hurghadán - írja a Magyar Hírlap.


A Budapesti Békéltető Testülethez (BBT) fordultak azok az utasok, akik tavaly novemberben ötcsillagos szállodában foglaltak szállást mintegy félmillió forintért. A hotel azonban elhanyagolt és lelakott volt, az ellátás hiányos, a tengerparton korall csak elvétve volt látható. Az étteremben macskák és madarak piszkítottak, a napozóágyak az ügyfelek szerint rozsdásak és koszosak voltak, a szoba kiszellőztethetetlen, a klíma pedig hangos volt.

Miután nem sikerült megállapodni az utazási irodával a békéltetőtestület ajánlást tett az utazási irodának, hogy 15 napon belül fizessen vissza a fogyasztónak 108 ezer forintot. Az iroda ennek nem tett eleget, mivel a panaszt nem találták megalapozottnak. Annyi változás, hogy az idei katalógusban a szálloda már csak négy csillag pluszos, és a búvárkodás már nem szerepel a kiemelt részben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS