2020. szeptember 24. csütörtök Gellért, Mercédesz

Így strandoltak a Balatonnál bő 100 évvel ezelőtt: van, ami nem változott + galéria


A Balaton vonzereje évszázados távlatokban is töretlen. Bő 100 évvel ezelőtti fotókat nézegetve kiderül, hogy a tömeg a strandokon hasonló volt, a divat viszont jócskán megváltozott. Fotókon az 1917-es siófoki fövenyfürdő!

Mint arról már számos cikkünkben beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt a legtöbb magyar család belföldön tölti idén szokásos nyári szabadságát. Így az sem véletlen, hogy idén, az amúgy is slágernek számító balatoni régió, különösen a legfelkapottabb települések (pl. Balatonfüred, Siófok) gyakorlatilag megteltek.

Annak ellenére is, hogy a helyi szállásadók jelentős áremelést hajtottak végre 2020 nyarán, hogy kompenzálni tudják a kijárási korlátozások miatt elkönyvelt tavaszi veszteségeiket. Olyannyira nagy a tumultus, hogy helyi híradások szerint tömegek keresték fel a legjobb balatoni strandokat, és nem panaszkodnak a legfelkapottabb helyi éttermek, legjobb büfék tulajdonosai sem.

Hiába ugyanakkor a borsos árak, nincs a zsúfoltságban semmi rendhagyó. A Balaton vonzereje ugyanis már évtizedek óta, sőt évszázados távlatokban is töretlen. Alábbi galériánkban most azt mutatjuk meg, hogyan is strandoltak bő 100 évvel ezelőtt a magyar családok a siófoki fövenyfürdőn. A tömeg már akkor is jellemző volt, a fürdőruha-divat viszont sokat változott azóta.

Címlapkép: Fortepan

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó