22 °C Budapest
Winter snow

Totálisan megbolondult az időjárás: a tavaszi nyár után egy nappal óriás pelyhekben hull a hó + fotók

2024. április 16. 13:40

Délelőtt elérte Magyarország északi részét a havazás: Írott-kőnél nagy pelyhekben hullt a hó. A hó teljesen belepte a tájat egy közösségi média poszt tanúsága szerint. 

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden délután többnyire borult lesz az ég, de a déli, délkeleti tájakon az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett napsütés is várható. Ott főleg záporok alakulhatnak ki, kis eséllyel az ég is megdörrenhet, másutt időszakos eső várható. Az északnyugati szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik. A felettünk átvonuló hidegfront hatására a hőmérséklet tovább csökken, a délutáni órákban általában 7 és 12 fok közötti értéket mérhetünk, ennél melegebb a délkeleti, keleti határvidéken lehet. Késő este 5, 10 fok valószínű.

Az alacsonyabban fekvő tájakon inkább eső várható, azonban a hegyekben annyira lehűlt a levegő, hogy nem a tavasz, hanem a tél tért vissza április közepén.

A hegycsúcsoknál több helyen havazás kezdődött. A Kendig-csúcson, Hajag-tetőn, a Nagy-Hideg-hegyen, és a Mátrában is havazásról szóltak a híradások. Írott-kőnél ey Facebook-poszt tanúsága szerint nagy pelyhekben hullott a hó, belepve a tájat.

Az Astromet a képeken túl egy videót is posztolt:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem