14 °C Budapest
Suitcases

Nem fogod elhinni, mit találtak a müncheni reptéren egy bőröndben: eléggé meglepődtek a biztonságiak

2023. február 5. 17:04

Repülőtéri poggyászból mentettek ki egy albínó aligátort a müncheni repülőtéren, a hüllőmentők hétfői közleménye szerint az állat azóta egy állatkertben talált otthonra.

 A vámosok szeptemberben, a poggyászok röntgenvizsgálata során bukkantak az albínó aligátorra egy utas bőröndjében, az állat fóliába volt csomagolva. Az akkor mintegy egyméteres fiatal állat alig kapott levegőt. Amint kiszabadították, azonnal hüllőmenhelyre a vitték, mert nagyon rossz állapotban volt.

A friss közlemény szerint gyógyulása után, január közepén a német szövetségi természetvédelmi hivatal (BfN) a hüllőt Észak-Rajna-Vesztfália egy állatkertjébe, a rheinbergi TerraZoóba vitték, az Opheliának elnevezett állat azóta hozzászokott az új környezetéhez.

Az állatot egy üzletember rejtette el a bőröndjében. A vámhatóság szerint Ázsiában akár 75 ezer euró (29 millió forint) is lehet a ritka aligátor ára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?