0 °C Budapest

Őszig káosz várható

Pénzcentrum
2006. május 12. 10:40

Őszig nem sok jóra számíthatnak azok az autósok, akik a bel-budai utak felé veszik az irányt. Az amúgy is zsúfolt területen ugyanis már most szinte minden csatlakozó irányt megbénít a Margit híd déli oldalán folytatódó út- és közműfelújítás - Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Január végétől ismét munkagödrökkel, gépekkel és aszfaltmarással találkozhattak a Margit híd környékén az arra közlekedők. Jóllehet sokan tudták, hogy a felújítás idén a Bem rakparton, majd a Fő utcában folytatódik, a káoszt mégis sokan nehezen viselik. Többen érthetetlennek tartják például, hogy a híd alatt, s közvetlenül mellette miért kell újra méterekkel visszabontani a tavaly lefektetett, s véglegesnek hitt aszfaltszőnyeget.

Szinte egész nyáron hatalmas dugókra kell számítani, a tervek szerint ugyanis őszre kap új aszfaltréteget a Fő utca a Clark Ádám tér és a Csalogány utca közötti mintegy másfél kilométeres szakasz. Addig egymást váltják a területen a vízművek, a gázművek, végül pedig a fővárosi útburkolásért felelős szakemberek.

Jelenleg is tart a gázvezetékek felújítása a Bem rakpart-Vitéz utca-Bem József tér által határolt területen, valamint "mellékágként" a Csalogány és a Jégverem utcában. A Bem rakparton - és a Margit híd alatt - az új burkolatot és a közlekedési rendet az ígéretek szerint május 30-áig helyreállítják. Ugyanitt január végén, február elején felújították a vízvezetékeket. Sokan szóvá tették, hogy a Margit híd alatt, illetve közvetlenül előtte, az Árpád fejedelem úti oldalon idén ismét felmarták a tavalyi új aszfaltot. Ezzel kapcsolatban a szakemberek is azt hangsúlyozzák, hogy a tavaly megkezdett közműmunkálatokhoz történő csatlakozás miatt vált szükségessé a többletmarás néhány négyzetméteren.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A környéken való közlekedést nehezíti a Fő utcában április 18-án kezdődött gáz- és vízcső-, valamint a május 4. óta a Csalogány utcában zajló közműrekonstrukció. A munkálatok a Csalogány utca és a Clark Ádám tér között, valamint a Jégverem utcában, a Bem tér és a Csalogány utca között folynak. A közműfelújítások ezen a területen június 9-ig befejeződnek, a 2-es metró iskolaszünetre ütemezett felújítása miatt itt járnak majd a metrópótló autóbuszok.

A metrórekonstrukció után, augusztus végén indulhat az útfelújítás a Fő utcában, valamint a Jégverem utcában, a Csalogány utcában és a Krisztina körúton. A Fő utca felújítása a Clark Ádám tértől a Csalogány utcáig tart, összesen 1090 méter hosszon 9500 négyzetméternyi felületet aszfaltoznak le. A szeptember közepére-végére befejeződő útfelújítás alatt várhatóan szakaszos félpályás lezárás lesz, az autósokat jelzőőrök terelik majd. A forgalmat a kivitelező csak a szükséges területen és mértékben korlátozza.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39