15 °C Budapest

Őszig káosz várható

Pénzcentrum
2006. május 12. 10:40

Őszig nem sok jóra számíthatnak azok az autósok, akik a bel-budai utak felé veszik az irányt. Az amúgy is zsúfolt területen ugyanis már most szinte minden csatlakozó irányt megbénít a Margit híd déli oldalán folytatódó út- és közműfelújítás - Népszabadság.

Január végétől ismét munkagödrökkel, gépekkel és aszfaltmarással találkozhattak a Margit híd környékén az arra közlekedők. Jóllehet sokan tudták, hogy a felújítás idén a Bem rakparton, majd a Fő utcában folytatódik, a káoszt mégis sokan nehezen viselik. Többen érthetetlennek tartják például, hogy a híd alatt, s közvetlenül mellette miért kell újra méterekkel visszabontani a tavaly lefektetett, s véglegesnek hitt aszfaltszőnyeget.

Szinte egész nyáron hatalmas dugókra kell számítani, a tervek szerint ugyanis őszre kap új aszfaltréteget a Fő utca a Clark Ádám tér és a Csalogány utca közötti mintegy másfél kilométeres szakasz. Addig egymást váltják a területen a vízművek, a gázművek, végül pedig a fővárosi útburkolásért felelős szakemberek.

Jelenleg is tart a gázvezetékek felújítása a Bem rakpart-Vitéz utca-Bem József tér által határolt területen, valamint "mellékágként" a Csalogány és a Jégverem utcában. A Bem rakparton - és a Margit híd alatt - az új burkolatot és a közlekedési rendet az ígéretek szerint május 30-áig helyreállítják. Ugyanitt január végén, február elején felújították a vízvezetékeket. Sokan szóvá tették, hogy a Margit híd alatt, illetve közvetlenül előtte, az Árpád fejedelem úti oldalon idén ismét felmarták a tavalyi új aszfaltot. Ezzel kapcsolatban a szakemberek is azt hangsúlyozzák, hogy a tavaly megkezdett közműmunkálatokhoz történő csatlakozás miatt vált szükségessé a többletmarás néhány négyzetméteren.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A környéken való közlekedést nehezíti a Fő utcában április 18-án kezdődött gáz- és vízcső-, valamint a május 4. óta a Csalogány utcában zajló közműrekonstrukció. A munkálatok a Csalogány utca és a Clark Ádám tér között, valamint a Jégverem utcában, a Bem tér és a Csalogány utca között folynak. A közműfelújítások ezen a területen június 9-ig befejeződnek, a 2-es metró iskolaszünetre ütemezett felújítása miatt itt járnak majd a metrópótló autóbuszok.

A metrórekonstrukció után, augusztus végén indulhat az útfelújítás a Fő utcában, valamint a Jégverem utcában, a Csalogány utcában és a Krisztina körúton. A Fő utca felújítása a Clark Ádám tértől a Csalogány utcáig tart, összesen 1090 méter hosszon 9500 négyzetméternyi felületet aszfaltoznak le. A szeptember közepére-végére befejeződő útfelújítás alatt várhatóan szakaszos félpályás lezárás lesz, az autósokat jelzőőrök terelik majd. A forgalmat a kivitelező csak a szükséges területen és mértékben korlátozza.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 8. szerda
Mihály
19. hét
Május 8.
Fagylalt nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem