16 °C Budapest
One man, sitting indoors surounded by computers, hacking crime is in motion, holding a credit card. rear view.

Pénzszagra gyűlnek a csalók Magyar Péter körül: ezzel a trükkel vernék át a magyarokat, sokan bedőlhetnek

2024. március 28. 09:46

Szenzációs kereseti lehetőséget kínál az átverős oldal, aminek a módszere nem új, csak az a közszereplő, akinek a nevével és arcával visszaélnek.

Valószínűleg kriptocsaláshoz próbálják felhasznál Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férjének, Magyar Péternek a nevét - erről ír a Telex. A lap figyelmét is egy IT-biztonsági szakember hívta fel az utóbbi hónapokban elterjedt csalási formára, amikor a közszereplő szájába olyan mondatokat adnak, amik nem hangoztak el.

A csalók az Index internetes hírportál dizánjját is ellopva igyekeznek behúzni az áldozatokat arra, hogy regisztráljanak, majd innen fizessenek is be egy kimondottan nagy és gyors hozamot ígérő akcióba. Ehhez természetesen a személyes adatokat is meg kell adni, amit aztán nem tudni, hogy mire használnak fel.

A csalás formája már ismert az IT-biztonsági szakemberek körében, korábban olyan ismert emberek nevéfel és arcával éltek vissza, mint például Karácsony Gergely, Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor vagy éppen Palvin Barbara. A szakemberek minden ilyen esetnél, így most is elmondják, hogy az ilyen oldalakra nemhogy regisztrálni, de még rákattintani sem nagyon tanácsos.

Magyar Péter exfeleségéről, Varga Juditról egyébként tegnap derült ki, hogy új szakmával kacérkodik a politikai visszavonulás után: elkezdett egy egyéves asztalosképzést. Erről a Pénzcentrum is beszámolt:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm