Young beautiful Asian woman using smartphone and credit card for online shopping at home with copy space. E-payment technology, shopaholic lifestyle, or mobile phone financial application concep

Így spórolnak súlyos pénzeket minden hónapban az élelmes magyarok: okos trükk vagy szemfényvesztés?

2023. szeptember 22. 20:23

Rengeteg pénzt spórolhattak meg a külföldi nyaralás során azok, akik a magyar bankkártyájuk helyett valamelyik fintech cég bankkártyájával fizettek inkább.

Összesen 1200 válaszadó bevonásával készített felmérést Kovács Ádám fintech szakértő, aki azt vizsgálta, hogy a magyarok mely országokban használták a 2023-as nyári időszakban a Revolut és más fintech alkalmazások adta bankkártyák előnyeit.

Mint ismert, ezek a cégek az ingyenes csomagok mellett többek között akár díjmentes devizaváltást kínálnak rendkívül kedvező árfolyamon. Idén már a magyar nagybankok is kínáltak középárfolyamon történő devizaváltást az ügyfeleknek, mégis sokan választották a fintech appok adta lehetőségeket a magyarok közül.

A legtöbb magyar Horvátországban használta bankkártyáját

1200 felhasználó adott választ a felmérésre, amiből kiderült, hogy mely országokban használták bankkártyájukat a nyaralás során. A legtöbben (a válaszadók 18%-a) Horvátországot jelölték meg, amely nem meglepő, hiszen az egész nyári szezonban arról lehetett olvasni a médiában, hogy magyarok tömegei utaznak a déli szomszédunkhoz üdülni.

A második legnépszerűbb célpont volt 12%-kal Olaszország, valamit ezt követte 9%-kal Ausztria. Ezen kívül sokan mondták még azt, hogy Görögországban (8%), Spanyolországban (6%), Németországban (5%) üdültek és Revolut, vagy más fintech kártyát használtak. A válaszadók között természetesen sok más ország is felbukkant, így Bulgária, Egyiptom, Törökország, az Egyesült Arab Emírségek, Ciprus, Málta is a népszerű célpontok között volt. Az 1200 válaszadó közül mindösszesen 2% mondta azt, hogy az idei évben nem nyaralt külföldön.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Pénzváltó helyett fintech appok

Az elmúlt öt évben kiemelt népszerűségnek örvendenek Magyarországon is a fintech megoldások a külföldi költésekhez. A legnépszerűbb hazánkban is a Revolut, amely közel 1 millió felhasználóval rendelkezik, de szintén ismert és sokak által választott opció a Wise (korábban Transferwise), vagy éppen a Curve.

Mivel ezen alkalmazások nem csak kedvező átváltási árfolyamot, hanem készpénz felvételt is kínálnak, sokan ma már nem készpénzt váltanak még Magyarországon, hanem a nyaralás helyén veszik fel a szükséges helyi valutát kedvezőbb díjak mellett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm