3 °C Budapest

Így spórolhatsz a kábeltévén

2013. december 17. 08:32

Feltűnni látszik a láthatáron a rezsicsökkentés következő lehetősége, nevezetesen a kábeltévé-kiadások lefaragása. Legalábbis az amerikaiak már ott tartanak, hogy az utóbbi időben megdrágult kábeltévét internetes lehetőségekkel, időnként kalózkodással helyettesítik - írja a Napi.hu.

Ha valaki nem fizeti be a villanyszámláját, akkor biztos lehet benne, hogy kisvártatva kikapcsolják nála az áramot. Nem ez a helyzet a másik dróton érkező háztartási "erőforrással", a kábeltévével. Ma már meg lehet szabadulni ennek költségétől anélkül, hogy a nézőnek le kellene mondani kedvenc csatornái többségéről. Természetesen, ha valaki minden nap új filmeket akar látni, azaz olyan prémium csatornákat néz, mint például az HBO, akkor nem vághatja el a kábelét.

Ahogy az internetes tévécsatornák (például a Hulu Plus, a Neflix, vagy a magyar tartalommal elérhető Fuso) javulnak, úgy adja fel egyre több amerikai kábelkapcsolatát. Az utóbbiak díja az elmúlt évtizedben duplájára nőtt, így jelenleg átlag 90 dollár körül alakul, és várakozások szerint 2020-ra 200 dollárra megy fel - derül ki az NPD Group piackutató előrejelzéséből. Rossz hír a kábelcégeknek, hogy ügyfeleik 80 százaléka már most sokallja a költséget.

Más felmérések szerint viszont egyre többen nézik kedvenc show-ikat illegális módszerekkel. Ráadásul az is igaz, annál könnyebben szakítja meg valaki kapcsolatát kábelszolgáltatójával, minél "kreatívabban" használ internetes kalóz site-okat. Becslések szerint CBS How I Met Your Mother sitcom műsorát 16 millióan nézhetik illegális webhelyen.

A tévétársaságok persze érzékelik a bajt, ezért a három legnagyobb cég, az NBC, az ABC és a CBC okos telefonos/táblagépes szoftvereket fejlesztett ki, webhelyeket hozott létre, amelyeken - hirdetésekkel megpakolva és késleltetve - közvetítik show-ikat. Az utóbbi a CBS-nél általában egy nap, az NBC-nél és az ABC-nél kevesebb mint egy nap.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06