27 °C Budapest

Így spórolhatsz a kábeltévén

2013. december 17. 08:32

Feltűnni látszik a láthatáron a rezsicsökkentés következő lehetősége, nevezetesen a kábeltévé-kiadások lefaragása. Legalábbis az amerikaiak már ott tartanak, hogy az utóbbi időben megdrágult kábeltévét internetes lehetőségekkel, időnként kalózkodással helyettesítik - írja a Napi.hu.

Ha valaki nem fizeti be a villanyszámláját, akkor biztos lehet benne, hogy kisvártatva kikapcsolják nála az áramot. Nem ez a helyzet a másik dróton érkező háztartási "erőforrással", a kábeltévével. Ma már meg lehet szabadulni ennek költségétől anélkül, hogy a nézőnek le kellene mondani kedvenc csatornái többségéről. Természetesen, ha valaki minden nap új filmeket akar látni, azaz olyan prémium csatornákat néz, mint például az HBO, akkor nem vághatja el a kábelét.

Ahogy az internetes tévécsatornák (például a Hulu Plus, a Neflix, vagy a magyar tartalommal elérhető Fuso) javulnak, úgy adja fel egyre több amerikai kábelkapcsolatát. Az utóbbiak díja az elmúlt évtizedben duplájára nőtt, így jelenleg átlag 90 dollár körül alakul, és várakozások szerint 2020-ra 200 dollárra megy fel - derül ki az NPD Group piackutató előrejelzéséből. Rossz hír a kábelcégeknek, hogy ügyfeleik 80 százaléka már most sokallja a költséget.

Más felmérések szerint viszont egyre többen nézik kedvenc show-ikat illegális módszerekkel. Ráadásul az is igaz, annál könnyebben szakítja meg valaki kapcsolatát kábelszolgáltatójával, minél "kreatívabban" használ internetes kalóz site-okat. Becslések szerint CBS How I Met Your Mother sitcom műsorát 16 millióan nézhetik illegális webhelyen.

A tévétársaságok persze érzékelik a bajt, ezért a három legnagyobb cég, az NBC, az ABC és a CBC okos telefonos/táblagépes szoftvereket fejlesztett ki, webhelyeket hozott létre, amelyeken - hirdetésekkel megpakolva és késleltetve - közvetítik show-ikat. Az utóbbi a CBS-nél általában egy nap, az NBC-nél és az ABC-nél kevesebb mint egy nap.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem