Close-up of a rare four leaf clover, for many a symbol of luck and hope.

Még nem nyugodhatnak meg: simán elbukhatják a pénzüket a Hatoslottó legújabb nyertesei?

2024. február 18. 18:32

Hatalmas összegű főnyereményt sorsoltak ki vasárnap délután a Hatoslottón; egyszerre két szerencsés is nyert, így megoszthatják a jackpotot. Fejenként 984 179 605 forintot vihetnek haza a „2, 14, 17, 25, 28, 32" számsorozattal. A szabályok értelmében viszont nem volt elegendő csupán a megfelelő számokat bejelölni. A nyerteseknek 90 napon belül jelentkezniük is kell a Szerencsejáték Zrt.-nél, és helyesen kell válaszoliuk a feltett kérdésekre.

Hatalmas összegű főnyereményt sorsoltak ki vasárnap délután a Hatoslottón; egyszerre két szerencsés is nyert, így megoszthatják a közel 2 milliárd forintos főnyereményt. Fejenként közel 1 milliárd forintot vihetnek haza a „2, 14, 17, 25, 28, 32" számsorozattal, de még van teendőjük addig, míg a számlá(i)kra utálja a Szerencsejáték Zrt. a pénzt..

A két szerencsés játékos egészen pontosan fejenként 984 179 605 forintot kaszált a hatos lottó 7. játékheti sorsolásán, amivel csatlakozhatnak a milliárdos magyarok elit klubjához. Van azonban előtte még némi tennivalójuk, például meg kell keresniük a nyertes lottószelvényt.

A szabályok értelmében ugyanis nem elegendő csupán a megfelelő számokat bejelölni. A nyertesnek, jelen esetben nyerteseknek külön-külön, 90 napon belül jelentkeznie kell a sorsolás napjától számítva a Szerencsejáték Zrt.-nél. Azaz

2024. május 17-éig mindenképp értesíteniük kell a lottótársaságot, hogy igényt tartanak a Hatoslottó főnyereményére.

Mint ismert, a nemzeti lottótársaság a rendkívül nagy, 300 millió feletti nyeremények esetére külön telefonszámot biztosít, amit nagynyertes-vonalként emlegetnek, ez a következő: 06 20/933 06 30. Erre az egyedi hívószámra azért van szükség, mivel a Szeremncsejáték Zrt. nagy hangsúlyt fektet arra, hogy óvja a nyertesek anonimitását.

Ezen a vonalon a társaság illetékes munkatársa már várja a hívást, aki az első telefonbeszélgetés során először is meggyőződik arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van. Az azonosítást a játékszelvényen lévő információk segítik, ezeken ugyanis számos olyan adat található, amit csak a szelvény birtokosa ismerhet, ezért könnyűszerrel tudnia kell a választ például a következő kérdésekre:

  • Hol és mikor játszotta meg a szelvényt?
  • Hány mezővel játszott?
  • Mi volt a harmadik mező harmadik száma?
  • Mi volt a negyedik mező legkisebb száma?

A nyeremény felvételéhez továbbá egy személyes találkozóra is szükség van, ennek egyeztetésére a „tesztkérdésekre” adott helyes válaszok után kerülhet sor. A kifizetési eljárás lefolytatására a Szerencsejáték Zrt. által meghatározott helyen és időben kerül sor. A találkozón első lépésként – a játékszelvényen található biztonsági azonosító kód ellenőrzése céljából – elkérik a játékos szelvényét, és átfuttatják azt egy terminálon éppúgy, ahogyan a lottózós ellenőrizné, amikor a lottózóban valaki a kettes találatát szeretné beváltani. Ezután pedig rögzítik a nyertes személyes adatait (ezeket természetesen a későbbiekben titkosan kezelik). 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A nyeremény kifizetése minden esetben banki átutalás útján történik, magyarországi lakossági forint folyószámlára. A Szerencsejáték Zrt. felhívja arra is a figyelmet, hogy a nyereményfelvétel után nem tartják a kapcsolatot a nyertesekkel. A Pénzcentrum pedig azt javasolja a nyeres(ek)nek, hogy a nyereményt mindenképp több bankszámlára, lehetőség szerint valamelyik privát banki szolgáltatóhoz utalják, és gondoljanak a költekezés mellett arra is, hogy egy ekkora összeg komoly felelősséggel jár, amihez érdemes pénzügyi- és/vagy befektetési tanácsadó segítségét is kérni.

 

 

 

Ha a játékos telefonon keresi fel a társaságot, a szelvényen található információk alapján meggyőződnek róla, hogy valóban a lottónyertessel beszélnek. Ezt követően kezdődik el a kifizetési eljárás, amely során lehetőség van személyes találkozásra. Ekkor kerül leadásra az eredeti szelvény, amelyet mégegyszer megvizsgálnak a Szerencsejátékl Zrt.-nél. Sikeres beazonosítás esetén a személyes adatok egyeztetése után megindul a nyeremény kifizetési folyamata

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm