17 °C Budapest
hand filling out a bingo lotto lottery ticket

Fontos bejelentés jött az Ötöslottó sorsolásáról: erről feltétlen tudjon, aki a hétvégén játszik

2024. január 4. 11:31

Közel fél éve nem talál gazdára az Ötöslottó főnyereménye. Az a szerencsés játékos, aki ezen a héten egymaga helyesen tippeli meg az öt számot, több mint 4 milliárd forinttal lesz gazdagabb. Az Eurojackpotot játszók is nagy nyereményre számíthatnak, ugyanis 13 hét halmozódás után közel 46 milliárd forint várja azt a szerencsést, aki egymaga találja el hibátlanul az 5+2 számot.

Tavaly június vége óta halmozódik Magyarország legismertebb számsorsjátékának főnyereménye. Az Ötöslottó legutóbbi, 2023. december 30-i sorsolásán 47 olyan szelvény volt, amely csak egy találatra volt a jackpottól. A négy páratlan és egy páros szám most nem segített senkit hozzá a milliárdokhoz, de talán az év első SzerencseSzombatján 22 hét után gazdára találhat az Ötöslottó jelenleg már több mint 4 milliárd forintra hízott főnyereménye. Ha ez most is elmarad, a következő összeg már a játék történetének negyedik legmagasabb egyéni jackpotját jelentheti. Az eddigi legnagyobb nyereményt 2020. március 28-án vitte el egy szerencsés játékos. Ennek összege közel 6,5 milliárd forint volt.

Az Eurojackpot játékosai 2023. november 17-e óta nem ikszeltek telitalálatos szelvényt, így a most jól tippelő nyertes, ha egymaga találja el a hibátlanul az 5+2 számot, a maximálisan elérhető 120 millió euró, azaz közel 46 milliárd forint tulajdonosa lesz. Az eddigi legnagyobb magyarországi nyeremény 2022. 49. játékhetében született. A nyeremény, a sorsolás napján hivatalos MNB euró árfolyam szerinti átszámított értéke megközelítőleg 31 milliárd forint volt. További érdekesség, hogy 2023-ban egy, 2022-ben kettő olyan nyertes volt, akik a maximális jackpotot vihették haza. Az egy év alatt elnyert legtöbb jackpot pedig 2021-hez kötődik, akkor 17 szer vitték el az 5+2 találat aktuális fődíját.

A nyertesnek 90 nap áll rendelkezésre, hogy jelentkezzen nyereményéért az úgynevezett nagynyertes vonalon, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A telefonon történő jelentkezés során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik, Eurojackpot nyeremény esetében kizárólag Magyarországon nyitott euró alapú deviza bankszámlára.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm