Megmutatta magát a hatos lottó új milliárdosa: hiába nyert, azért még bement dolgozni a Tescóba

Megmutatta magát a hatos lottó új milliárdosa: hiába nyert, azért még bement dolgozni a Tescóba

2023. december 30. 09:58

Jonny Jonston és felesége majd 2 milliárd forintnak megfelelő összeget nyert Észak-Írországban az ottani hatos lottón. A férfia 20 éve ugyanazt a hat számot játssza meg, és most bejött neki. Hiába nyert azonban december 16-án, december 23-án még volt egy karácsony előtti műszakja, amit le is dolgozott, mert nem akarta cserbenhagyni a kollégáit.

December 16-án volt Észak-Írországban egy hatos lottó sorsolás, amit Jonny Johnston be is húzott, így majd 4 millió fontot kapott. A férfi és házastársa egészen pontosan 3,8 millió fontot, azaz kb. 1,7 milliárd forintot nyert. Jonny a Belfast Telegraphnak elmondta, el sem akarta hinni dolgot, azt hitte valami átverés áldozata lett.

Amikor azonban kiderült számára, hogy a nyeremény nem átverés, nagyon megörült, viszont egyáltalán nem mondott fel azonnal a munkahelyén. Sőt, december 23-ára esett egy karácsony előtti műszakja, amin még be is ment dolgozni, mondván, nem akarta, hogy a kollégái miatta végezzenek plusz munkát. Úgyhogy aznap még serényen termékeket szállított ki a vevőiknek, akik nem is sejtették, hogy egy multimilliomos viszi ki nekik az élelmiszert.

Érdekesség, hogy Jonny Johnston 20 éve ugyanazt a hat számot játssza meg. Ő és felesége azt tervezik, hogy a vagyont arra fordítják, hogy az egész családjuknak anyagi biztonságot nyújtson. A párnak egyébként 3 gyermeke van, és Jonny elmondása szerint sosem voltak még közös, nagycsaládi nyaraláson, úgyhogy most nagyon is elmenne a karibi-térségi hajós körutazásra.

Még mindig nem akarom elhinni ezt az egészet. Egy álom vált valóra számomra és a családom számára. Mindig is keményen dolgoztam, ez a nyeremény viszont lehetővé teszi számunkra, hogy olyan dolgokat tegyünk meg, amiről korábban csak álmodtunk. Hihetetlenül hálás vagyok, és még mindig csak próbálom felfogni ezt az egészet

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

- mondta a nyeremény kapcsán Jonny Johnston.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem