16 °C Budapest
Empty Cinema with Empty seats

Így mozizhatnak 500 forintos jeggyel most a diákok országszerte: rengeteg moziban működik a trükk

2023. november 21. 18:02

Több mint száz új és klasszikus magyar filmet tesz elérhetővé az iskolák, oktatási intézmények számára csoportos mozivetítések szervezéséhez a KLASSZ Napok országos programsorozat. A kezdeményezéshez 17 város 19 mozija csatlakozott, ahol ötszáz forintos kedvezményes jegyeket igényelhetnek az oktatási intézmények.

Klassz hely a mozi címmel hirdeti mega a Filmintézet az Art-Mozi Egyesülettel együttműködésében a KLASSZ Napok országos programot, amelynek fő célja, hogy közös mozizásra és a magyar filmek megismerésére bíztassa a fiatalokat - közölte a Nemzeti Filmintézet. A kezdeményezéshez 17 város 19 mozija csatlakozott, ahol ötszáz forintos kedvezményes jegyeket igényelhetnek az oktatási intézmények.

A KLASSZ oktatási és ifjúsági programot, amely klasszikus magyar filmekre épül, a Filmintézet még 2020 márciusában indította el, és azóta évente több mint tízezer tantermi vetítést biztosítunk a diákoknak. Az Art-Mozi Egyesülettel szervezett új, közös programunk, a KLASSZ Napok ezt a kezdeményezést bővíti tartalmában új magyar filmekkel, lefedettségében pedig országossá" - idézi a közlemény Káel Csabát, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost, a Filmintézet elnökét.

A programhoz bármely magyarországi oktatási intézmény pedagógusa csatlakozhat, aki szívesen elvinné osztályát, diákcsoportját egy közeli art moziba szervezett zárt körű vetítésre. A klasszikus magyar filmtermésre épülő és a közelmúlt hazai filmtermésével kiegészített, több mint 130 filmből álló válogatás a legkorábbi némafilmektől az aktuális kihívásokra reflektáló idei alkotásokig több mint egy évszázad magyar filmtörténetét öleli fel. A választékban megtalálható mozifilmek, rövidfilmek, animációs- és dokumentumfilmek számos tantárgy oktatásában segítséget nyújthatnak, a magyar irodalomtól a történelmen, a digitális és vizuális kultúrán, a dráma, színház, és természettudományi tantárgyakon át az osztályfőnöki órákon feldolgozandó morális problémákig.

A filmek egy részéhez az NFI Filmarchívum jóvoltából komplex oktatási segédanyag is rendelkezésre áll, amely különböző megközelítésű kreatív feladatokat kínál a filmek feldolgozásához. A program részletes ismertetője, a választható filmek, a vetítési helyszínek, a mozik listája és a jelentkezés menete az Art-Mozi Egyesület honlapján érhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm