20 °C Budapest
Magyarok millióniak kamráiban pihen ez a klasszikus finomság: sokan nem tudják, milyen pikáns étel alapja lehet

Magyarok millióniak kamráiban pihen ez a klasszikus finomság: sokan nem tudják, milyen pikáns étel alapja lehet

2023. július 7. 08:14

Úszunk a szezonális alapanyagokban: a lédús paradicsom, a paprika vagy az újburgonya mellett végre korlátlan mennyiségben áll rendelkezésünkre a zsenge uborka is, amit mindenképpen érdemes frissen fogyasztani, eltenni télire savanyúságnak, illetve a szezon egyik legkiválóbb fogásának, azaz kovászos uborkának. A kalandosabb kedvűek pedig akár rántva is kipróbálhatják a finomságot. A HelloVidék most  megírta az utóbbi receptjét is.

Aki valaha készített már, jól tudja, hogy a kovászos uborka nem csak egy egyszerű, hétköznapi nyári savanyúság, hanem igazi műalkotás: minden üveg tartalma egy kicsit más, némelyik fűszeresebb, némelyik kaprosabb, néhány adag pedig gyorsabban beérik a többinél, de ez így van rendjén. Továbbgondolt, kovászos uborkás ételeinkről szóló sorozatukban a HelloVidék bemutatta a rettegett rántott kovászos uborka receptjét is.

Az ismert mondás szerint a magyar ember kirántva bármit képes megenni – nos, ezzel nehéz vitatkozni, azonban vannak olyan különleges rántott ételeink, amelyek a többséget igenis eltántorítják, ilyen többek között a rántott kovászos uborka is. Azoknak, akik külön-külön szeretik a kovászos uborkát és a rántott dolgokat, mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy próbálják ki ezt a receptet, ugyanis a bizarr benyomás ellenére meglepően finom ételről van szó, érdemes készíteni hozzá egy kis mártást is!

Ha érdekel a rántott kovászos uborka receptje, olvasd el a teljes cikket KATT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 09:03
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem