2 °C Budapest
Ezek a legfinomabb bejglik 2021-ben Magyarországon: itt a cukrászdák listája

Ezek a legfinomabb bejglik 2021-ben Magyarországon: itt a cukrászdák listája

2021. december 4. 15:02

Elkezdődött az idei advent, számolunk vissza az ünnepekig, így nem csoda, hogy már most elkezdődött a karácsonyi sütemények időszaka is. Magyarországon pedig nincs karácsony bejgli nélkül! A Magyar Cukrász Ipartestület pedig már most eredményt hirdetett az Év Bejglije rangos szakmai megmérettetésen, ahol diós kategóriában a Trattoria di Sophia bejglije tarolt, amelyet Simon Andrea, cukrászmester készített.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Csak úgy, mint az Év Fagylaltja, vagy a Magyarország Tortája versenyek, úgy az Év Bejglije verseny is hasonlóan a minőségre helyezi a hangsúlyt. A kiváló alapanyagokból készült karácsonyi sütemények között a kézműves bejgli is egyre népszerűbb.

Az ipartestület közlése szerint a 2021-es versenyre olyan termékekkel nevezhettek a cukrászdák, amelyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásának, mivel köztudott, hogy a bejgli a Magyar Élelmiszerkönyvben „védett" termékként szerepel.

A tavalyi évhez hasonlóan, amikor először rendezték meg a versenyt, idén is kategóriánként háromfős zsűri értékelte a munkákat, a három kategóriában összesen 56 bejglit kóstoltak és értékeltek a zsűri tagjai. Hagyományos diós, hagyományos mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni a versenyre.

A diós kategóriában indultunk, mert, amikor ez a bejglink elkészült valahogy éreztük a receptúra alapján, hogy nagyon jól sikerült.

- mesélte Záhonyi Alexandra, a Trattoria di Sophia üzletvezetője, aki szerint azért is különösen nagy elismerés ez számukra, mert június óta vannak csak a piacon.

Alig hittem el, amikor a cukrászaink felhívtak, hogy nyertünk. Szinte az esélytelenek nyugalmával indultunk, hiszen az ország tortája vagy más hasonló versenyeken is azért olyan cukrászatok nyertek eddig, akik már évtizedes hagyományokkal bírnak. Mi, étteremként és cukrászdaként együttesen üzemelünk, de a cukrászatunk elég széles palettával működik, hiszen 70-80 féle süteményünk van

– tette hozzá az óbudai étterem üzletvezetője.

A zsűri tagjai voltak – többek között - Auguszt József cukrászmester, a Fény utcai Auguszt Cukrászda tulajdonosa, Karl Zsolt cukrászmester, a dunaharaszti Karl Cukrászda tulajdonosa, a tavalyi verseny többszörös díjazottja, valamint Nándori László cukrászmester, a budapesti Nándori Cukrászda tulajdonosa.

Duplán elismerés, hogy a zsűriben ilyen nagynevű cukrászmesterek foglaltak helyet. Ha keresnénk a diós bejglink titkát azt mondanám, hogy az a különlegessége, hogy mi csináltuk. De a titok másik része, hogy prémium alapanyagokkal dolgozunk, ami igazán megbízható minőséget ad.

– mondta Záhonyi Alexandra.

Hagyományos diós kategória első három helyezése:

  • Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Simon Andrea, Trattoria di Sophia – Budapest
  • Ezüstérmes: Pass Szilvia, Aranyalma Cukrászda – Székesfehérvár
  • Bronzérmes: Kiss Zoltán és Kiss Dániel, Kiss Cuki - Lajosmizse

Hagyományos mákos kategóriában:

  • Aranyérmes, az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Szurgent Péter, Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda - Budapest
  • Ezüstérmes: Németh Béla, Sütibolt - Keszthely
  • Bronzérmes: Kara József Zoltánné, Erika Cukrászda - Kesztölc

Ínyenc kategóriában:

  • Aranyérmes, az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Advent Gyöngye - Urbán Ildikó, Ildikó Cukrászda - Szarvas
  • Ezüstérmes: Napos Körte bejgli – Berecz Attila, Máksüti Kézműves Cukrászda, Piliscsaba
  • Bronzérmes: Karamellizált almás, sütőtökös bejgli – Rus Annamária, Békés Kitti, Fodor Ibolya, Virág Cukrászda - Érd
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 3. héten

A 3. játékhéten 100 millió forint várta a Hatoslottón játszó hazai szerencsevadászokat. Lett is telitalálatos szelvény, nem is egy, hanem rögtön kettő.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 27. csütörtök
Angelika
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?