18 °C Budapest
Indianapolis - Circa September 2020: Tesla electric vehicles awaiting preparation for sale. Tesla EV Model 3, S and X are a key to a cleaner and greener environment. elon musk

Kőkemény árcsökkentést jelentett be a Tesla: erre kevesen számítottak

2024. április 13. 17:32

A Tesla csökkenti az FSD-rendszerének előfizetési árait Észak-Amerikában, hogy elősegítse a technológia elterjedtségét a csökkenő kereslet és az erősödő piaci verseny fényében.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy cége csökkenti az FSD előfizetések árát Észak-Amerikában - írja a Reuters. Az új árstruktúra szerint az Egyesült Államokban az előfizetés havi 99 dollárba, Kanadában pedig 99 kanadai dollárba (71,88 amerikai dollárba) kerül majd. A döntés hátterében az áll, hogy a cég növelni kívánja a technológia elterjedtségét a csökkenő kereslet és az erősödő piaci verseny fényében.

A Tesla korábban havi 199 dollárért kínálta ezt a szolgáltatást, amelynek célja, hogy javítsa a járművek vezetési képességeit. Fontos megjegyezni, hogy bár a szoftver fejlett vezetéstámogató funkciókat nyújt, nem teszi a járműveket teljesen autonómmá és továbbra is szükség van az aktív vezetői felügyeletre.

A Tesla amúgy már régóta kommunikál úgy az FSD technológiáról, mintha az a vállalat egyik legnagyobb bevételi forrása lenne. Ennek ellenére eddig nem sikerült teljes mértékben megvalósítani azt az ígéretet, hogy teljesen önműködő járműveket hoznak létre. A Tesla ezen törekvéseit szabályozási és jogi akadályok is nehezítették.

A vállalat nemrégiben 1 hónapos próbaidőszakot vezetett be az Egyesült Államokban élő meglévő és új ügyfelek számára, lehetőséget biztosítva számukra, hogy kipróbálhassák ezt a fejlett vezetéstámogató technológiát.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az árváltozások és az új kezdeményezések célja, hogy ösztönözzék a fogyasztókat az FSD előfizetés igénybevételére. Az árcsökkenés vélhetően fontos lépés abba az irányba, hogy a Tesla növelje technológiája piaci elfogadottságát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm