1 °C Budapest
Man cutting food on plate in gourmet restaurant

Vannak árak: ennyibe kerül egy vacsora a két új Michelin-csillagos magyar étteremben

2021. szeptember 8. 17:31

Idén a Salt és az Essência is feliratkozott a Michelin-csillagos budapesti éttermek közé. A Pénzcentrum most megnézte, mennyibe kerül egy menü a két friss díjazott helyen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Két magyar étterem kapott idén új Michelin-csillagot, és egy étterem veszítette el az eddigi elismerését. Az újdonsült díjazottak egyike az Essência, a portugál Tiago Sabarigo és felesége, Éva Sabarigo étterme. Tiago korábban olyan helyeken dolgozott, mint a lisszaboni Ritz Four Seasons Lisbon, a londoni Petrus by Gordon Ramsay, a Texture Restaurant & Champagne Bar és a budapesti Costes Downtown.

Kínálatukban a portugál és magyar gyermekkor emlékeit idéző ízek a fine dining megoldásaival kerülnek a tányérra.

Ebben az étteremben egy hatfogásos vacsoramenü 26 900 forintba kerül, ha alkoholmentes párosítást is kérünk hozzá, akkor 34 200 forintot kell fizetni, ha pedig az ételekhez illő borokat szeretnénk inni, akkor a menü ára 41 900 forint.

Ebédre választhatunk kétfogásos menüt 4000 forintért, három fogást pedig 5500-ért kóstolhatunk meg. De egyes különlegességekért felárat kell fizetni, például a polipsaláta plusz 2500 forint, a tőkehal „à Bras” módra pedig 3100 forintba kerül még pluszban.

A másik frissen díjazott étterem a Salt, amely a Dining Guide Top 12 étterme közé is bekerült. Tóth Szilárd séffel az élen idén fenntarthatósági díjat is nyertek a koncepcióval.

A menü többféle italpárosítással is kérhető: az alkoholmentes verzió plusz 10 ezer forintba kerül, a magyar borpárosítás 17 ezer forint, a nemzetközi borválogatás pedig plusz 21 ezerbe kerül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?