20 °C Budapest

Wáberer György: egy kérésem volt, ne Wáberer legyen a név

Portfolio Podcast Lab
2023. július 27. 06:00

Ez a rész a 2023-as 100-as lista 13. helyezettjének, a 132 milliárd forintos vagyonnal rendelkező Wáberer György karrierútjáról szól. Az adásban egyebek mellett szóba került Wáberer gyerekkora, a Volán TEFU privatizációja,  a Hungarocamion felvásárlása, és az így kialakuló cég, a Waberer's International felfuttatása.

Ezen túl szó volt arról is, hogy miért értékesítette 2016-ban a Waberer's-ben lévő tulajdonát, miért szállt vissza a vállalatba (Jelinek Dániellel párhuzamosan) 2020-ban, majd pedig miért adta el a részesedését 2023-ban a Tiborcz István által fémjelzett BDPST Zrt-nek.

E mellett pedig a vállalkozót arról is kérdeztük: milyen személyes motivációk vezérelték, amikor megalapította a Waberer Medical Centert és a Waberer Alapítványt.

Mi az az Első Yard?

Az Első Yard a Pénzcentrum podcast sorozata, olyan magyarokról szól, akik maradandót alkottak az üzleti életben. Minden részben egy vállalkozó, befektető vagy vállalati szakember karrierjét dolgozzuk fel. Az első évad első része Gerő Viktorról, a Vatera korábbi vezetőjéről szólt, a második rész a BiotechUSA-tulaj Lévai-testvérek, Bálint és Balázs sztoriját dolgozta fel, a harmadik részben Balogh Levente beszélt az életéről és a Szentkirályi történetéről, a negyedik részben Horváth Miklós, a Hungarocamion korábbi tulajdonosa volt a vendégünk, a ötödik részben Lantos Csaba befektető, a hatodikban részben Földvári Gábor vállalkozó, a hetedikben pedig Pados Gábor műkereskedő élet- és karrierútját dolgoztuk fel.

2022 őszén elindult a második évad, melynek első része Oszkó Péter kockázati befektető, ex-pénzügyminiszter karrierjét dolgozta fel, a második rész Futó Péterről, a Futureal csoport alapító-társtulajdonosáról szólt, a harmadik pedig az Axiál-tulaj Harsányi Zsoltról.

2023 tavaszán kezdődött a harmadik széria, melynek első része Korányi G. Tamás befektető, korábbi gazdasági újságíró és médiatulajdonos karrierjét dolgozta fel, a második epizód pedig a Masterplast-vezér Tibor Dávidról szólt.

www.portfolio.hu/portfolio-podcaster

See omnystudio.com/listener for privacy information.

NEKED AJÁNLJUK
Több podcast
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm