2020. december 4. péntek Borbála, Barbara

Igénytelen hirdetés: így inkább ne áruld a lakásod! + fotó

  • Pénzcentrum.hu
  • 2013. július 21. vasárnap 08:05

Igénytelen ingatlanhirdetésbe botlottunk minap az egyik legnagyobb hazai ingatlanhirdetési portálon. A mellékelt kép aligha vevőcsalogató; így inkább ne áruld a lakásod!


Rengeteg pontatlan hirdetési szöveggel és főleg az azokhoz mellékelt rossz, olykor vicces fényképekkel találkozhatunk az ingatlanhirdetések között kutakodva az interneten. Legutóbb például az alábbi fotóba bukkantunk egy ingatlanhirdetési portálon. A kép magáért beszél, igénytelenséget tükröz. Ugyanakkor nem feltétlenül a tulajdonosról állít ki szegénységi bizonyítványt (ezt nem is tisztünk megítélni - a szerk.), hanem az ingatlanosról, szerkesztőről, aki hagyta megjelenni így a hirdetést.


NAGYÍTÁSHOZ KATTINTS A KÉPRE! (Forrás: ingatlan.com)

Mivel a vevőcsalogatás elengedhetetlen feltétele egy ingatlan eladásának (is!), érdemes elkerülni az elrettentő szarvashibákat. A lakás eladhatóságát ugyanis egyértelműen felgyorsítja, ha tökéletes a hirdetés, így ugyanis az kitűnik a tömegből. Arról nem is beszélve, hogy a több érdeklődő az árat is magasan tarthatja. Éppen ezért ma már alapvető, hogy az ingatlanról kép is fel legyen töltve a hirdetési portálra. Egy-egy rossz kép láttán viszont nem csoda, ha elmegy az érdeklődő kedve a lakás megtekintésétől. Éppen ezért érdemes lehet megfontolni, egy profi fotós szerződtetését; egy jól komponált kép ugyanis már fél siker.

3+1 tipp, ha nincs pénzed profi fotósra

  • 1. Legyen rend! A rendetlenség azon túl, hogy nem kelt jó benyomást, optikailag még kicsinyíti is a teret. Érdemes figyelmet fordítani a fürdőszobára és konyhára, melyek állapota sok esetben jelentősen ront az eladhatóságon, és az ingatlan vételárán is.
  • 2. Mit fotózzunk, s mit ne? A lakószobákat mindenképp, s a jó állapotú konyhát, s fürdőt is érdemes lekapni. Nem tanácsos viszont olyan képet készíteni, melyen hangsúlyosan láthatók az ingatlan szerkezeti hibái (repedés, beázás, penészesedés). Emberek ne szerepeljenek a fotókon!
  • 3. Mikor fotózzunk? Napfényes lakások esetén nappal, sötét lakásoknál viszont vagy akkor, amikor a lehető legtöbb fény érkezik, vagy pedig este, amikor a világítással, s megfelelő módon használt vakuzással lehet játszani.
  • 3+1. Ha nem rendelkezünk minőségi fotókkal és nem is akarunk rá időt, s pénzt áldozni, érdemesebb lehet csak egy pontos alaprajzot mellékelni a hirdetéshez.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk