2020. augusztus 15. szombat Mária

Hiába szeretné a kormány, a fiatalok nem akarnak szakközépiskolába járni


Hiába hirdettek meg a szakközépiskolák 50 769 férőhelyet az idei felvételin, 32 601 helynek nem akadt gazdája. Vagyis tíz szakközépiskolai férőhelyből hat üresen marad szeptembertől - olvasható az Eduline-on.

A 9. évfolyamos diákok száma közel két évtizede folyamatosan csökken: míg az 1999/2000-es tanévben még több 30, tíz évvel ezelőtt már csak 23, tavaly pedig csupán alig 19 ezren kezdhették meg tanulmányaikat a néhány éve szakközépiskolákká átnevezett egykori szakiskolákban - írja az Eduline.

Úgy tűnik, hogy a gimnázium a legnépszerűbb középfokú intézménytípus, idén a négy és öt évfolyamos intézményekbe 28 750-en, a hatosztályosokba 4546-an, a nyolcosztályosokba pedig 3191-en jutottak be. A szakközépiskolák nem ennyire népszerűek: hiába hirdettek meg az intézmények összesen 50 769 férőhelyet hirdettek meg az idei felvételin, 32 601 helynek azonban nem akadt gazdája, vagyis tíz szakközépiskolai férőhelyből hat üresen marad szeptembertől.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.