2021. március 2. kedd Lujza

A tudomány a kulcs a vidék felzárkóztatásához: erre készülnek most Baranyában


Szorosabb és innovatívabb együttműködésre törekszik a régi gazdasági szereplőivel a Pécsi Tudományegyetem: egy Tudományos és Innovációs Parkot hoznak létre, ezáltal az intézmény térségfejlesztő tudományegyetemmé léphet elő. A helyi vállalkozások értékteremtő potenciálja, a felsőoktatásból is eredő tudásállomány, továbbá a bel-, illetve külföldről is érkező fiatalok szellemi gyarapodásának igénye és nyitottsága mind erősíthetik a helyi fejlődést.

"A Tudományos és Innovációs Park a számos tudományterület közös alkotásán túl egy találkozási pontként is szolgál majd, egy szellemi műhely és laboratórium lesz, így eredményes inkubációs, mentorálási folyamatok, a tudástranszfer fokozódása jellemzi majd a munkát" - mondta el a HelloVidéknek Decsi István, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kancellárja, aki ismertette, hogy bár Baranya megye, illetve a régió országos viszonylatban és gazdasági értelemben hátrányos területnek számít, számos tartalékkal is rendelkezik.

Elmondása szerint az egyetem eddig is törekedett arra, hogy a piaci és állami szféra szereplőivel közös projektek, együttműködések révén élénkítse az innovációra való igényt, támogassa a helyi kis- és középvállalkozások vagy nemzetközi nagyvállalatok termék, szolgáltatásfejlesztéséhez kapcsolódó folyamatait vagy az induló vállalkozások megerősítését. Most ez az elérhető és erősödő tudás, know-how és fejlett infrastruktúra hozzáférhetőségén hatékonyabbá válhat és a kialakuló ökoszisztéma immanens módon képes lesz tovább erősödni.

A teljes interjú a PTE kancellárjával a készülő Tudományos és Innovációs Parkról a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Krízishelyzetben a magyar dolgozók: visszaütnek a szőnyeg alá söpört problémák
Az első lépés megküzdeni azzal a terhes gondolattal, hogy nem tudunk visszatérni a járvány előtti normákhoz...


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked