Ha nagyon felmennek az árak, bizonyos ételek esetében sokkal kisebb a haszonkulcs, sokkal kevesebb az árrés, amivel dolgozni tudnak. De mi a megoldás? Ennek járt utána a HelloVidék.
Az élelmiszerek ára éves összevetésben 7,9 százalékkal nőtt, ezen belül az idényáras élelmiszereké 17,1 százalékkal drágult, a gyümölcsök ára 46 százalékkal emelkedett. A HelloVidék megkérdezett néhány, országosan is ismert és elismert vidéki éttermet, hogyan reagáltak a jelentős áremelkedésre: történt-e emiatt változás az étlapon, illetve hogyan változtatta meg a költségek kalkulálását.
- válaszolta Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem ügyvezetője, majd hozzátette:
Címlapkép: Getty Images
![]() |
Private Investor Day 2021Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked |