23 °C Budapest
Budapest, Hungary - March 10, 2013: Hungarian police RendArseg on duty in the street for the pedestrian traffic before a football match in the city.

Razziáztak egy nagyot a magyar rendőrök: sokan fennakadtak a szűrőn

2024. március 7. 09:44

Ittas vezetőt és száguldozó sofőrt is fogtak a rendőrök a három napos dél-pesti ellenőrzéssorozat során.

Négy dél-pesti kerületben, a X., XVIII., XIX. és XXI-ben tartott átfogó, összehangolt többnapos ellenőrzést a rendőrség - ezt ők maguk közölték a honlapjukon.

Mint az összefoglalóban írják, az akciót február 26. és 29. között bonyolították, mely során a dél-pesti kerületek rendőrei egymás munkáját is segítve razziáztak. Emellett bevonták a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály egyenruhásait is. Munkájukat 12 polgárőr és 3 önkormányzati rendész is segítette.

Az összesen 1054 esetben alkalmazott alkoholszondás ellenőrzésen 2 ittas vezetőt fogtak el és 6 embert mintavételre előállítottak az egyenruhások.

A négy nap alatt összesen 88 helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök, ebből 15-öt gyorshajtás miatt, 73 esetben egyéb szabálysértés elkövetése miatt - egyebek között elsőbbség meg nem adása, vagy lejárt okmányok miatt. 25 esetben tettek szabálysértési feljelentést többek között érvénytelen hatósági jelzés, elsőbbség meg nem adása, előzési szabályok, sávváltás, vagy irányjelzés szabályainak megsértése miatt. 73 eset közigazgatási bírságot eredményezett, ebből 62 gyorshajtás volt, a többi biztonsági öv használatának elmulasztása vagy tilos jelzésen áthaladás.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A gyorshajtók kiszűrése mellett 2 embert orvhalászat, 5-öt eltiltás hatálya alatti járművezetés, egyet pedig kábítószer birtoklása miatt fogtak el a rendőrök. 7 körözött személy is fennakadt az ellenőrzésen, ebből 1 embert bűncselekmény és 3-at szabálysértés elkövetése miatt, 3-at pedig eltűnés miatt kerestek a hatóságok. Az egyenruhások 14 alkalommal éltek a figyelmeztetés eszközével.

A XVIII. kerületben február 29. és március 1. között tartottak 24 órás sebességmérési akciót. A legkirívóbb gyorshajtásokat a Gyömrői úton rögzítették, ahol egy autós 124, egy másik 132 km/órával száguldott az ott megengedett 50 helyett, amiért 260 ezer, illetve 390 ezer forint közigazgatási bírságra számíthatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem