12 °C Budapest
Children together at modern school

Viharosan indul majd a 2022-es tanév: erre kell készülniük a magyar családoknak

2022. augusztus 21. 11:03

Szeptembertől komoly tanárhiány mellett indul az új tanév, ráadásul a kormánynak tavasszal nem sikerült megegyezni a pedagógusokkal a béremelésekről. Most a gimnazisták szerveznek tüntetést a Kossuth térre szeptember 2-ra és követelik, hogy javítsanak a magyar oktatás és a tanárok helyzetén – írja az Eduline.

A tavaszi tüntetés után újabb akcióra készül a a Diákok a Tanárokért csoport: szeptember 2-a péntekre több tízezres tiltakozást szerveznek a Kossuth térre. Ennek apropója, hogy a tanév komoly tanárhiánnyal indul, a diákszervezet szerint pedig nem történt javulás az oktatásban, miközben mindent meg kéne tenni, hogy több pedagógus legyen, a tananyagot átláthatóbbá és könnyebben tanulhatóvá kellene alakítani, az iskolákban pedig jobb körülményekre lenne szükség. A megmozdulás a Szent István-bazilika előtt kezdődik majd délután négykor, ahonnan a menet a Belügyminisztérium felé veszi az irányt.

Ugyan a tüntetést középiskolások szervezik, a csoport úgy tudja, a pedagógus-szakszervezetek is mozgósítani fogják a tanárokat a tiltakozásra. A Diákok a Tanárokért csoport arra is buzdít, hogy aki teheti, kockás ingben jelenjen meg az iskolai évnyitón, így ugyanis közös kiállással kezdődhet a tanév.

Te mennyit szánsz a tanévkezdésre?

A nyári szünet közepén tartunk, sokan azonban már most készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem