17 °C Budapest
Children together at modern school

Viharosan indul majd a 2022-es tanév: erre kell készülniük a magyar családoknak

2022. augusztus 21. 11:03

Szeptembertől komoly tanárhiány mellett indul az új tanév, ráadásul a kormánynak tavasszal nem sikerült megegyezni a pedagógusokkal a béremelésekről. Most a gimnazisták szerveznek tüntetést a Kossuth térre szeptember 2-ra és követelik, hogy javítsanak a magyar oktatás és a tanárok helyzetén – írja az Eduline.

A tavaszi tüntetés után újabb akcióra készül a a Diákok a Tanárokért csoport: szeptember 2-a péntekre több tízezres tiltakozást szerveznek a Kossuth térre. Ennek apropója, hogy a tanév komoly tanárhiánnyal indul, a diákszervezet szerint pedig nem történt javulás az oktatásban, miközben mindent meg kéne tenni, hogy több pedagógus legyen, a tananyagot átláthatóbbá és könnyebben tanulhatóvá kellene alakítani, az iskolákban pedig jobb körülményekre lenne szükség. A megmozdulás a Szent István-bazilika előtt kezdődik majd délután négykor, ahonnan a menet a Belügyminisztérium felé veszi az irányt.

Ugyan a tüntetést középiskolások szervezik, a csoport úgy tudja, a pedagógus-szakszervezetek is mozgósítani fogják a tanárokat a tiltakozásra. A Diákok a Tanárokért csoport arra is buzdít, hogy aki teheti, kockás ingben jelenjen meg az iskolai évnyitón, így ugyanis közös kiállással kezdődhet a tanév.

Te mennyit szánsz a tanévkezdésre?

A nyári szünet közepén tartunk, sokan azonban már most készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?