14 °C Budapest
Scenic aerial view of Budapest city skyline at sunset seen from the top of St. Stephens Basilica, Budapest, capital city of Hungary.

Elég előkelő listára került fel Budapest: mégsem olyan rossz itt élni?

2021. július 29. 09:33

A világ legjobb egyetemvárosainak legfrissebb, 2022-es rangsorában a régióból csak Bécs és Prága előzte meg a magyar fővárost, ennek fő oka valószínűleg az, hogy Budapest még mindig a világ nyolcadik legolcsóbb egyetemvárosa.

Budapestet az 58. helyre sorolták a a brit Quacquarelli Symonds (QS) rangsor készítői, de ezzel a magyar főváros valamennyit rontott a helyezésén, hiszen az elmúlt években a 43-56. hely között mozgott. A világ legjobb egyetemvárosainak legfrissebb, 2022-es rangsorában a régióból csak Bécs és Prága előzte meg, ennek fő oka valószínűleg az, hogy Budapest még mindig a világ nyolcadik legolcsóbb egyetemvárosa - írja az Ediline.


A QS egyetemvárosokról készített, szerdán nyilvánosságra hozott rangsorának élén London, München, valamint – holtversenyben – Szöul és Tokió áll, de a tíz legjobb egyetemváros közé sorolták Berlint, Melbourne-t, Zürichet, Sydney-t, Bostont, Montrealt és Párizst is 

Budapesten kívül egy magyar egyetemvárosnak sem volt esélye felkerülni a QS listájára, méghozzá azért, mert csak olyan városokat rangsoroltak, ahol legalább 250 ezren élnek, és ahol legalább két olyan egyetem működik, amely felkerült a QS legutóbbi világrangsorára. Az első kritérium teljesítéséhez Debrecen áll a legközelebb 200 ezer körüli lélekszámával, de a második feltételnek Budapesten kívül egy magyar város sem felel meg, a 2000-es évek elejének integrációi után szinte minden nagyvárosban egy (de nagy) felsőoktatási intézmény jött létre. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?