2019. november 12. kedd Jónás, Renátó

Örülhetnek a nyugdíjasok: hamarosan érkezik a 9000 forintos rezsiutalvány


Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hollik István kormányszóvivő kormányinfót tartott, így kiderült: a nyugdíjasok és a közfoglalkoztatottak is számíthatnak plusz juttatásra még a választások előtt. 

Gulyás Gergely azzal kezdte, hogy a magyar gazdaság jó számai miatt az idei évben 9000 forint rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok szeptember 30-ig. A háromszor háromezer forintos utalványt március végéig lehet majd felhasználni. 

Találd meg a legjobb személyikölcsön ajánlatot a Pénzcentrum kalkulátorával!

A kézbesítéset először Budapesten kezdik meg, ezután kiterjesztik országosan is. Az utalványokkal a gáz- és az áramszámlát fizethetik majd a nyugdíjasok. A nyugdíjprémiumról a kabinet nem közölt részleteket, viszont az kiderült, hogy a közfoglalkoztatottak - akik 2019. január 1. és július 31. között legalább 3 hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak - is kapnak pénzt, összesen egyszeri nettó 54 ezer forintot.

Az egyszeri 54 ezer forintos juttatás költsége 8 milliárd forint lesz összesen. A rezsiutalvány nyomtatással együtt, amelyeket Erzsébet-utalványokra nyomnak majd, 2,5 milliárd forint költséget jelent, viszont a kézbesítés összegéről még nem tudott nyilatkozni a miniszter.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,77 százalékos THM-el, és havi 58 610 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 724 forintos törlesztőt ígér a 2,68 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,74 százalékos THM is alacsony, 53 952 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS