2020. július 7. kedd Apollónia

Örülhetnek a nyugdíjasok: hamarosan érkezik a 9000 forintos rezsiutalvány


Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hollik István kormányszóvivő kormányinfót tartott, így kiderült: a nyugdíjasok és a közfoglalkoztatottak is számíthatnak plusz juttatásra még a választások előtt. 

Gulyás Gergely azzal kezdte, hogy a magyar gazdaság jó számai miatt az idei évben 9000 forint rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok szeptember 30-ig. A háromszor háromezer forintos utalványt március végéig lehet majd felhasználni. 

Találd meg a legjobb személyikölcsön ajánlatot a Pénzcentrum kalkulátorával!

A kézbesítéset először Budapesten kezdik meg, ezután kiterjesztik országosan is. Az utalványokkal a gáz- és az áramszámlát fizethetik majd a nyugdíjasok. A nyugdíjprémiumról a kabinet nem közölt részleteket, viszont az kiderült, hogy a közfoglalkoztatottak - akik 2019. január 1. és július 31. között legalább 3 hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak - is kapnak pénzt, összesen egyszeri nettó 54 ezer forintot.

Az egyszeri 54 ezer forintos juttatás költsége 8 milliárd forint lesz összesen. A rezsiutalvány nyomtatással együtt, amelyeket Erzsébet-utalványokra nyomnak majd, 2,5 milliárd forint költséget jelent, viszont a kézbesítés összegéről még nem tudott nyilatkozni a miniszter.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS