14 °C Budapest

Örülhetnek a nyugdíjasok: hamarosan érkezik a 9000 forintos rezsiutalvány

2019. augusztus 23. 11:09

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hollik István kormányszóvivő kormányinfót tartott, így kiderült: a nyugdíjasok és a közfoglalkoztatottak is számíthatnak plusz juttatásra még a választások előtt. 

Gulyás Gergely azzal kezdte, hogy a magyar gazdaság jó számai miatt az idei évben 9000 forint rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok szeptember 30-ig. A háromszor háromezer forintos utalványt március végéig lehet majd felhasználni. 

Találd meg a legjobb személyikölcsön ajánlatot a Pénzcentrum kalkulátorával!

A kézbesítéset először Budapesten kezdik meg, ezután kiterjesztik országosan is. Az utalványokkal a gáz- és az áramszámlát fizethetik majd a nyugdíjasok. A nyugdíjprémiumról a kabinet nem közölt részleteket, viszont az kiderült, hogy a közfoglalkoztatottak - akik 2019. január 1. és július 31. között legalább 3 hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak - is kapnak pénzt, összesen egyszeri nettó 54 ezer forintot.

Az egyszeri 54 ezer forintos juttatás költsége 8 milliárd forint lesz összesen. A rezsiutalvány nyomtatással együtt, amelyeket Erzsébet-utalványokra nyomnak majd, 2,5 milliárd forint költséget jelent, viszont a kézbesítés összegéről még nem tudott nyilatkozni a miniszter.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem