20 °C Budapest
Nem lesz gondja hó végén: hihetetlen vagyonnal megy nyugdíjba Jeff Bezos

Nem lesz gondja hó végén: hihetetlen vagyonnal megy nyugdíjba Jeff Bezos

2021. július 5. 11:31

Hatalmas vagyonnal a zsebében köszön le Jeff Bezos: az Amazon-vezér 57 évesen lép hátrébb a cég éléről, a napi munkából egyébként már most sem nagyon vesz részt. A szupermilliárdos nem hagyja el teljesen a céget, a jövőben az igazgatótanács ügyvezető elnökeként folytatja.

Jeff Bezos hétfőn lemond az Amazon vezérigazgatói posztjáról: a cég alapítója 27 évvel az Amazon 1994-es alapítása után távozik a cég éléről, az igazgatótanács ügyvezető elnökeként folytatja a pályáját.

A Business Insider becslése szerint az 57 éves Bezos mintegy 197 milliárd dolláros (majdnem 60 ezer milliárd forintos) becsült vagyonnal távozik a posztról. Ez az összeg a 65 éves amerikaiak átlagos nettó vagyonának 739 489-szerese, az amerikaiak nettó vagyonának mediánja ugyanis a nyugdíjba vonulásuk idején mintegy 266 400 dollár (kb. 79 millió forint).

A legfrissebb árfolyamokat keresd a Pénzcentrum aloldalán!

A szupermilliárdos vagyona tavaly is jelentősen gyarapodott, a koronavírus-járvány ugyanis az egekbe repítette az az e-kereskedelmi és szórakoztatóipari óriáscég bevételeit – ennek is köszönhető, hogy idén felvásárolhatták az egyik legismertebb hollywoodi filmstúdiónak számító MGM Studiost. Az Amazon-alapító vagyona mintegy 75 milliárd dollárral nőtt 2020-ban.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Amazon februárban jelentette be Jeff Bezos idei lemondását. Az alapító akkor úgy fogalmazott: az Amazon még sosem volt ennyire innovatív, ezért ideálisnak érzi a pillanatot a cégvezetés átadására. Bezos egy ideje már kivonta magát a cég vezetésével járó napi teendőkből, a koronavírus-járvány miatt átmenetileg kénytelen volt aktívabban részt venni az Amazon irányításában.

Ahogy azt már korábban tudni lehetett, a cégalapító helyét az Amazon élén Andy Jassy, az Amazon Web Services jelenlegi vezérigazgatója veszi át.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 24. 14:24