Üzent a kormány a külföldön élő magyar nyugdíjasoknak

Üzent a kormány a külföldön élő magyar nyugdíjasoknak

2017. január 17. 10:01

Jöjjenek haza a nyugdíjasok, és akkor el tudják költeni a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványukat - nagyjából így hangzik Rétvári Bence a külföldön élő magyar nyugdíjasoknak címzett jó tanácsa.

Korózs Lajos MSZP-s képviselő több kérdést tett fel az EMMI-nek a külföldre küldött Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban, amelyeket a címzettek nem tudnak elkölteni lakóhelyükön.

Rétvári Bence államtitkár írásbeli válaszából kiderült, hogy a világ 72 országába 32,5 ezer nyugdíjasnak küldtek 10 ezer forintos utalványokat, ezek összértéke 325,5 millió forint, a külföldi postaköltség pedig 52,2 millió forint volt. Az összes nyugdíjasoknak küldött utalvány értéke egyébként 26,3 milliárd.

Rétvári Bence azt is elárulta a MSZP-s képviselő kérdésére, hogy mit kezdhetnek Ausztráliában és egyéb távoli helyeken élők az Erzsébet-utalványokkal:

A külföldön élő személyek - saját célra - a magyarországi tartózkodásuk idején tudják az egyszeri juttatásként biztosított étkezési Erzsébet-utalványt felhasználni.

Az utalványokat hagyományosan a kibocsátást követő év végéig lehet felhasználni, azok tehát, akik 2017 folyamán nem látogatnak haza, vagy nem küldik vissza a magyarországi rokonságnak, feleslegesen kapták meg.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?