29 °C Budapest
Üzent a kormány a külföldön élő magyar nyugdíjasoknak

Üzent a kormány a külföldön élő magyar nyugdíjasoknak

2017. január 17. 10:01

Jöjjenek haza a nyugdíjasok, és akkor el tudják költeni a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványukat - nagyjából így hangzik Rétvári Bence a külföldön élő magyar nyugdíjasoknak címzett jó tanácsa.

Korózs Lajos MSZP-s képviselő több kérdést tett fel az EMMI-nek a külföldre küldött Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban, amelyeket a címzettek nem tudnak elkölteni lakóhelyükön.

Rétvári Bence államtitkár írásbeli válaszából kiderült, hogy a világ 72 országába 32,5 ezer nyugdíjasnak küldtek 10 ezer forintos utalványokat, ezek összértéke 325,5 millió forint, a külföldi postaköltség pedig 52,2 millió forint volt. Az összes nyugdíjasoknak küldött utalvány értéke egyébként 26,3 milliárd.

Rétvári Bence azt is elárulta a MSZP-s képviselő kérdésére, hogy mit kezdhetnek Ausztráliában és egyéb távoli helyeken élők az Erzsébet-utalványokkal:

A külföldön élő személyek - saját célra - a magyarországi tartózkodásuk idején tudják az egyszeri juttatásként biztosított étkezési Erzsébet-utalványt felhasználni.

Az utalványokat hagyományosan a kibocsátást követő év végéig lehet felhasználni, azok tehát, akik 2017 folyamán nem látogatnak haza, vagy nem küldik vissza a magyarországi rokonságnak, feleslegesen kapták meg.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?