32 °C Budapest
Mégis a posta viszi a nyugdíjasok karácsonyi Erzsébet-utalványát

Mégis a posta viszi a nyugdíjasok karácsonyi Erzsébet-utalványát

MTI
2016. december 8. 19:02

A nyugdíjfolyósító megállapodott a Magyar Postával, így a postások kézbesítik a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány pakkot a nyugdíjasoknak.

Megállapodott a Magyar Posta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítéséről. A posta mindent megtesz azért, hogy a nyugdíjasok a lehető leghamarabb megkapják a küldeményeket, legkésőbb december 31-ig.

A küldeményeket a megállapodás szerint 400 forintért kézbesítik.

A nyugdíjasok személyesen tudják átvenni a küldeményt, amely tartalmazza az utalványokat és egy rövid tájékoztatót.

Amennyiben a címzett nincs otthon, értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Az utalványok ezzel az értesítővel 10 munkanapig átvehetőek a címhez tartozó letéti postán.

Lázár János a Kormányinfón is beszélt a nyugdíjasok ajándékáról

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Jelenleg mintegy 2,3 millió öregségi nyugdíjban részesülő magyar van, és 500 ezer korhatár alatti, de valamilyen egyéb formában kap nyugdíjat. Ők jogosultak most 10 ezer forintnyi alacsonyabb címletekben folyósítandó Erzsébet-utalványra - mondja Lázár. A miniszter szerint az átlagnyugdíj 105 ezer forint, a 80-100 ezer forintos havi ellátás mellett a 10 ezer forint nagyon sokat jelent, és érdemben hozzá tud járulni, hogyan telnek az ünnepek.

Címlapkép: MTI / Soós Lajos

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?