24 °C Budapest
Mától vizsgálja a jegybank a magánnyugdíjpénztárakat

Mától vizsgálja a jegybank a magánnyugdíjpénztárakat

2015. október 1. 09:31

Mától vizsgálhatja a jegybank a magánnyugdíjpénztárakba való befizetéseket, és amennyiben nem teljesítik az előírt arányokat, akkor kezdeményezhetik az adott pénztár megszűntetését - írja a Világgazdaság. Melyik pénzintézet teljesítette a feltételeket eddig?

Mától vizsgálja először a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy megvan-e a hazai magán­nyugdíjpénztárakban a megfelelő aktív tagdíjfizetési arány. A jogszabályok szerint a jegybanknak el kell rendelnie a pénztár végelszámolását, ha a megelőző hat hónap átlagában két hónapon át 70 százalék alá süllyed a tagdíjfizetők aránya.

Egyelőre a négy megmaradt kassza közül egyiket sem fenyegeti a kényszerbezárás veszélye, az elmúlt hat hónap mindegyikében elérték ugyanis a szükséges minimális szintet. A Horizont és a Budapest Magánnyugdíjpénztárnál már év elején elérték a megmaradáshoz szükséges szintet. Az MKB és a Szövetség tagjai viszont jellemzően havonta fizetnek, ráadásul az utolsó napokra hagyják az átutalást, ennek ellenére már mind a két pénztár elérte a szükséges arányt.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?