16 °C Budapest
Mennyi lesz a nyugdíjad? Ezt számolja most a fél ország

Mennyi lesz a nyugdíjad? Ezt számolja most a fél ország

2015. szeptember 26. 13:01

Sokan szeretnék tudni, mennyi nyugdíjra számíthatnak aktív éveik után. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) a héten mutatta be kalkulátorát, amivel ezt egyszerűen kiszámolhatjuk. Persze van néhány apróság, amire érdemes figyelni.

Az alkalmazás az adott naptári évben várható öregségi nyugdíj összegét a felhasználó birtokában lévő és általa rögzített adatok alapján határozza meg. Ha a rögzített adatok esetleg tévesek, hiányosak, a vonatkozó jogszabályoknak ellentmondóak, vagy például a rögzítéskor elütés történt, a kapott eredmény megtévesztő lehet.

A nyugdíj-kalkulátor a társadalombiztosítási öregségi nyugdíj (ideértve a nők életkortól függetlenül igénybe vehető kedvezményes öregségi nyugdíját is, "Nők 40") várható összegének meghatározására szolgál azok számára, akik a nyugellátásra jogosító szolgálati (nők esetében jogosultsági) idejükről, valamint az 1988. január 1-jétől kezdődő ún. béridőszak alatt elért nyugdíjjárulék-köteles kereseteikről már rendelkeznek hatósági döntéssel és nem tagjai magánnyugdíj pénztárnak.

Az ONYF felhívja a figyelmet arra, hogy a kapott eredmény (nyugdíjösszeg) semmilyen hivatkozási alapot nem jelenthet a jövőbeni nyugdíj megállapításával kapcsolatban.

A kalkulátort IDE KATTINTVA érheted el!

Ha a kalkulátort olyasvalaki használja, aki eddig még nem kérte a nyugdíjjogosultsághoz figyelembe vehető szolgálati idejének megállapítását, akkor az érintettnek nemcsak a szolgálati idejét kell önállóan kiszámítania, hanem rendelkeznie kell olyan dokumentumokkal, amelyek az 1988. január 1-jétől naptári évenként elért nyugdíjjárulék-köteles kereseti adatait tartalmazza.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ONYF azt javasolja, hogy a kalkulátor használata előtt kérjünk adategyeztetési eljárást, vagy - ha ügyfélkapu regisztrációval nem rendelkezünk - hatósági bizonyítvány kiállítását.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18