23 °C Budapest
Ezek a nyugdíjasok biztosan nem juthatnak hozzá a pénzükhöz

Ezek a nyugdíjasok biztosan nem juthatnak hozzá a pénzükhöz

2015. július 14. 10:33

Továbbra sem lehet tudni, miként férhetnek a pénzükhöz azok a nyugdíjasok, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a magánnyugdíjpénztáruktól kapják a járadékukat. A kasszák ugyanis a szabályozás hiányosságai miatt sem egy összegben, sem részletekben nem juttathatják el a félretett pénzeket a pénztártagokhoz - írja a Magyar Nemzet.

Azok maradhatnak nyugdíjba vonulás után a magánnyugdíjpénztáraknál, akik ki szeretnék használni, hogy az összegyűjtött pénzük örökölhető.

A nyugdíjasok ugyanis nem férhetnek hozzá egy összegben a megtakarításukhoz, sőt, jelen helyzetben részletekben sem kaphatják meg.

A fennakadást a pénztárak szerint a jogszabályok ellentmondásai okozzák, ezek ugyanis százmillió forintos tartalékképzést írnak elő a kasszák számára abban az esetben, ha havi rendszerességgel folyósítanák a járadékot, erre azonban a pénztárak állítása szerint nincs elegendő tőkéjük.

A törvény ugyan lehetőséget ad arra, hogy a kasszák biztosítóktól vegyenek olyan termékeket, amelyek lehetővé tennék a kifizetéseket, ám a biztosítók egyelőre nem dolgoztak ki ilyeneket. Maguk a szolgáltatók sem biztosak abban, hogyan kell értelmezni a jogszabályokat, nem kaptak ugyanis erre vonatkozó iránymutatást a törvényalkotóktól.

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?