Jól kezdték az évet a magánnyugdíjpénztárak

Jól kezdték az évet a magánnyugdíjpénztárak

2015. május 26. 18:02

Az MNB legfrissebb statisztikái szerint jelentősen megugrott az önkéntes pénztárak új belépőinek száma, míg a magánnyugdíjpénztáraknál egyre többen választják a TB rendszerbe való visszalépés lehetőségét.

Megugrott az új belépők száma az önkéntes pénztáraknál

A tavalyi negyedévhez hasonlóan az idei év első három hónapjában is háromezer fővel csökkent az önkéntes pénztártagok száma. Az MNB legfrissebb statisztikái szerint ezzel 2015 első negyedévében közel 1,167 millióra csökkent a tagi létszám, ugyanakkor jelentősen megugrott az új belépők száma. Míg tavaly, az utolsó negyedévben 7505 új belépő volt az önkéntes pénztáraknál, addig ez idén márciusban 9569 főt tett ki.

A tavalyi negyedik negyedévhez képest kissé visszaesett a befizetéseken belül az egyéni hozzájárulások aránya, azonban a 66%-os arány az előző negyedéveket nézve még így is kiemelkedőnek mondható. 

Jó évkezdés a magánnyugdíjpénztáraknál

Az MNB első három hónapra vonatkozó statisztikái szerint december végéről március végére 668 fővel csökkent a magánnyugdíjpénztárak tagjainak száma. A négy pénztár arról számolt be, hogy április végéig ez a szám már meghaladta az 1100 főt. Ezzel párhuzamosan megnőtt a pénztárak a TB-be való visszalépés miatti vagyonátutalásának mértéke is (567,7 millió forint márciussal bezárólag).

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24